Cene junadi i gotovih bikova

Znaci produzavanje agonije (kada uzmes ponovo telad).
 
Ja imam sledecu turu spremnu za prodaju negde u januaru odprilike,ulazna cena tim teladima bila je 600e,videcemo koja ce biti prodajna.
 
U zimu je najgore,naročito posle svih Božićnih i novogodišnjih praznika.Verujte mi,tovio sam bikove.Cena od 2,40 evra treba da se zapiše u kalendar.Može ministar da priča šta hoće.Cene će se sigurno dugo kretati do 2E,možda u izuzetnim slučajevima možda malo pređe,Čim pređe prodavajte odmah ako imate.
 
Mionički-Valjevski kraj cena teladi 460din/kg,a bikovi raspon od 1,8-1,9€


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja imam 5 komada, uzetih 15februara. I moji stizu tu oko nove godine, mozda sacekam malo i posle...
 
ja sam uzeo par tura ,telad su uvoz iz romunije simentalac i belgijaner tezine oko 130 kg u mom slucaju ,solidan simentalac u znesto malo vise lecenja ali resio si prodaju bikova i naplatis brze ostatak para ,papiri za telad u roku par dana budu upuceni na mene
 
ja sam uzeo par tura ,telad su uvoz iz romunije simentalac i belgijaner tezine oko 130 kg u mom slucaju ,solidan simentalac u znesto malo vise lecenja ali resio si prodaju bikova i naplatis brze ostatak para ,papiri za telad u roku par dana budu upuceni na mene
Napreduju kao nasi teladi ili... A subvencije
 
za nijansu brze idu ali problem je dok ih pokrenes vozani su puno al zato kad krenu idu ko blesavi a subvencije sam dobi papiri su bili nasi
 
Nikad nije problem visak robe bilo koje , nego cijena . Ne tovim bikove , ali mi je uvjek čudno kad neko kaže , stala prodaja , nema izvoza , itd itd, Bilo žito , bilo stoka , šta god . Bikovi po npr 1.6e su mogli da se prodaju kolko god i u izvoz mogu da idu samo tako . Da ne tupim ali naopako zvuči nema izvoza , stala prodaja i slično , u pitanju je samo pala cijena pa ko neda po toj cijeni normalno da je stalo .
Uglavnom , ovde su odlučili da malo intervenišu , tj subvencionišu otkup , možda će se isplatiti onima koji nisu dali ispod cijene ili na veliki rok plaćanja , ali ako se nevaram imaju na raspolaganju 1.5 mil km , šta će to značiti kad se rasporedi na cijelu republiku ? Malo.
 
Imaju 2 miliona KM na raspolaganju i subvencionisu otkupljivace (ne proizviodjace) sa 0,5KM/kg ako se bikovi kolju i prodaju ovdje a sa 0,30KM/kg ako meso ide u izvoz. Takodje, otkupljivac mora biti u stanju da otkupi i dalje distribuira minimalno 200 bikova od 8.11.2019. do 31.01.2020.

. Sve u svemu, namjesteno je tako da pare uzme par velikih igraca.

Takodje, nisi u pravu da je cijena niska pa kao niko ne da. Ja prodajem 6 bikova mjesec dana i NIKO nije dosao ni da ih pogleda. NIsam jedini, ima jos bikova u selu i apsolutno niko od otkupljivaca (velikih, malih, sitnih svercera) ne dolazi ni da vidi robu a kamoli da neko ponudi neku cijenu. Ne znam sta se desava ali apsolutno i potpuno nema potraznje.
 
Pa nema potražnje jer je naše tržište (BH)malo za ovu trenutnu ponudu . Znači da treba da ide vani , a vani može da ide ako dajem po toj i tj cijeni , a ona je u okruženju trenutno niska , pa eto nemože da se proda stranom kupcu . Nemoj me pogrešno shvatiti , možda ni ja nebi dao po toj cijeni ali samo mislim da brkamo pojmove. Eto naću ti kupca ako ćeš dati po 3,5km . Nije slabija potražnja nego slaba cijena. Gradjani BH jedu skoro konstantno istu kličinu mesa , ali kad padne cijena svjetska veća količina dodje iz uvoza a automatski se nemože prodati vani i to je to .
 
Nazad
Vrh