Cene junadi i gotovih bikova

Poslednja izmena:
Drugar pre neki dan dao 12 komada prosecne tezine od 560 kg za 2,15 eura.Isplacen odmah na racun u dinarskoj protivvrednosti.U pitanju je mesara Djokic Leskovac.

@pujol
Danas mi i on kaze da je mozda mogao da dobije i 2.30 eura,ja sam mislio da sada vise lupa kada je sve zavrsio,ali evo i ti kazes da je mogao da izvuce jos vise.

zujovic i ja bi voleo da prodas po toj ceni i ja sam prodavao junicu isto odlicne genetike a kada sam rekao cenu ljudi su mi se smejali plasim se da isto ne bude i sa tobom!inace prodaj i za 2000 ali tesko.inace videces i sam !nije da te obeshrabrujem ali....

Znam i sam sam se susretao sa pogledima da li sam normalan. Junice inace prodaje moj brat koji se i bavi stocarstvom, inace po profesiji veterinar. Vec dobru genetiku je dodatno unapredio, tako da su grla zaista vrhunska. Nijedna od tih junica u prvoj laktaciji u prvih tri-pet meseci nije ispod 33-35 litara. Sva grla u stali su izuzetno kvalitetna, visok je stalski prosek mleka.

Ispod 1500 evra se nece prodati pa nek se smeje koliko ko hoce. Najsmesnija je cinjenica, da isti ti ljudi koji se smeju tome, rade povrsno na proizvodnji mleka, u smislu, misle da imaju kravu u stali i da ona jede nije bitno sta i kada i daje koliko daje. Onaj ko hoce da se ozbiljno posveti tome, zna da to ne da nije mnogo nego je cak i krajnje povoljno. Inace ih ne bi prodavao ni u ludilu za te pare, da mu nije neophodan novac. Pored te tri ima jos 5 komada koje ce takodje da nadju prave kupce, nadam se, a ako ne nadju ostaju u stali svakako, iako ce to podrazumevati prosirenje stalske povrsine. Dobra roba uvek nadje kupca, pa se nadam da ce to biti i u ovom slucaju. :osmeh:

I ja nisam hteo da prodam jesenas kukuruz po28 din kg ali sam ga zato sada prodao po 18 a tek kakav je bio vrhunski genetika extra ,e sad nebi ga prodao da mi nisu trebale pare itd itd , a tek koliko sam zaradio i prosirio proizvodnju e to procenite sami. Jos jedan u nizu koji je ovde samo u prolazu gde tata mama bata deda i naravno baba rade a ja sedim i ajde malo da nesto kucam.Tvoj brat, Piksi, I ja Kifler zivimo u zemlji Srbiji i kad sam napisao da bi voleo da ih prodas po toj ceni ,mislio sam da se tesko proda simentalac a o holstajnu nemam sta ni da komentarisem , kad pomenes crno oni se jos sa kapije okrecu nece ni da slusaju te hvale i te litraze jer mleko ulazi na usta ,kolko hranis negujes toliko i mleka. Javi kad ih budes prodao posto ti ovde takve junice mogu nabaviti po 3 puta manjoj ceni pa ako hoces mozes i da trgujes.

Najgora stvar za nas je sto ste vi kolege svi u pravu,sa jedne strane @Zujovic ako su junice takve genetike kao sto kaze 1500 je korektna cena gledajuci realno koliko treba da se napravi takva junica,pa dve godine minimum hrane samo koliko pojede,ali sto kazu Piksi I Kifler stanje kod nas je takvo kakvo je I taj kvalitet nema cenu,a posteno nisam cuo da je neko kod nas prodao junice po toj ceni,a to je u skorije vreme koliko vidim I Piksi iskusio da niko nece da plati... Ali Zujovicu probaj pa ja ti zelim da uspes I opet kazem po meni je to I vise nego realna cena za tu genetiku ali I sam znas kakvi su uslovi kod nas tako da jbg...

@kifler Ocigledno spadas u onu grupu ljudi koji razumeju trgovce prevarante koji kupuju bagru po bagatelnoj ceni, mozda si i sam trgovac pa ih odlicno razumes.:) Ta cena koja je 3 puta manja od ove mi sve govori o cemu pricamo, kakve su junice u pitanju i kakvi ih kupci kupuju. Junice su inace prodavane i pre ove 3 i znam o cemu pricam, ali definitivno sam promasio mesto gde napisati ovako nesto. To, da ja "kucam nesto" opet bez osnova, buduci da me ne znas.

Simentalac kvalitetan u tom kraju se PRODAJE i PO VECOJ CENI dosta od navedene. Tacno je da ljudi smanjuju stocni fond ali je tacno da dosta njih i zivi iskljucivo od toga, a takvima se ne isplati da bacaju pare na 3 puta nizu cenu junice koja ce da pojede isto ili priblizno onoj koja ce da da 3 puta vise mleka, ali bez preterivanja. Problem je u tome sto su stocari uglavnom i nezainteresovani da nauce bila sta sto bi im pomoglo u boljoj produktivnosti, pocevsi od ishrane, nege, pa na dalje. Sto je najgore, to ne zahteva nikakvo preterano maltretiranaje samo malo dobre volje i posvecenosti onome cime se bavis, fakat od toga zivis i to ti je posao. Toliko od mene. pozdrav

2rmmnsy.jpg

Pre neki dan tovareni bikovi Klanica Djurdjevic 3.75e na liniju klanja..

Nazad
Vrh