Cene junadi i gotovih bikova

Kod mene su bikovi 4,2km(tezina nije bitna samo da su dobri), a muska telad su 7km ako imaju 160kg i preko, ako su mala onda samo "popreko" pa te dodje 7,5km. Neki dan kupio jedno tele za 1060km, cijenio mi tip 7km na kilu, ali nisam smio da vagam jer mislim da ima vise od 150kg.

Jutros prodao i odvukao na klaonicu mesaru dva bika po 4,1km iliti 2,1evra. Simentalac 647kg dobar, i holstajn 510kg vise je licio na kozu, nego na bika.

Burazer danas dao 3 bika,simetalci po 1.8 eur. naravno bez para,bice za mesec dana.Dosad je placao,ali sa zakasnjenjem.

Takva je cena,samo sto ovde kod mene nece ih niko.Burazer ih je jedva prodao iako su bili za primer.Sta da se radi:sta:

proradila normalno lokalna klanica(kaze mi komsija uzeo je neki grk)placaju odma cena za simentalce 1.90-1.95.holstajn 1.65,hvala bogu da ne mora vise da se bakcemo sa siptarima

ali ako su telad bila u rumi 4evra sto pise agro servis gde je tu nasa zarada i sa 2 evra cenom.... ja je bar nevidim..

Nema tu zarade,presipanje iz supljeg u prazno.Posto je sramota da se prodaje kukuruz i balirano seno,onda ajmo u propast.Bitno je sta ce selo reci,tako je barem kod mene.Cena bi trebala biti koliko toliko veca da bi se nesto zaradilo.:ppozdrav:

Nazad
Vrh