Cene junadi i gotovih bikova

Danas sam utovario bikove po 2 eura,imali su 605 kg prosek za 11 meseci

Danas prodao bika po 3,90km davao 4km, ali tražio pasoš i da vadimo krv,težak je bio 679kg,nakupac pa traži sebe.

Ja danas prodao zensko tele staro dva mjeseca i 2 dana 160kg po 6,5 km i ukupno izadje 1040 bez pasosa i drugih zajebancija...

@ MONTOYA Kome je dao drugar i jesu li bili vezani ili slobodnjaci,pitam posto imam i ja sad 8 kom.mogli bi da se daju.

Gledajući koliko ima slame u ataru po njivama,trebalo bi cena da ide gore,možda banalan primer ali siguran pokazatelj da je broj goveda u velikom opadanju i ako se nastavi rast cene kukuruza još će se više smanjiti

Slažem se znati da li će cena ićp gore ili dole je već u domenu naučne fantastike.To što ja vidim možeš okačiti mačku o rep

danas sreo jednog drugara iz susednog sela ima 40ak grla, kaze da muska telad od nedelju dana daje po 300e i stalno mu traze

To se uvek desava ako bikovi poskupe 10% telad idu i do 20%,to se desava u drzavi koja nece da prizna sta je drzi uzivotu , koja nema strategiju ni do sutra a kamo li za neki duzi period.

Skupa su telad. Moji su nedavno prodali 2 muška, al su to đuture pogodili.....premda, kad se izračuna, izađe oko 3e/kg!

Nazad
Vrh