Cene junadi i gotovih bikova

Prosto si daleko i kamion ne moze da stigne da doveze i da se zakolju u isti dan ,klanje bikova krece posle svinja i pauze oko pola 12 pa dok ne zavrse ,mi sto smo blize utovar bude oko 8 sati i do 10 sati kamion je u klanici ,desi se nekad da cekam klanje do 2 ili 3 sata

Trebao sam ja biti prvi ali javio mi se vozac da prvo ide po neke junice pa ce kod mene posle toga.fakticki blizu 24 sata ce proci od utovara do klanja.

Kolega sto se randmana tice neces nista izgubiti ako se budu drzali price da se bikovi stvarno kolju sledece jutro.
Da ne bude samo neki drugi zajeb ,zet iz Badovinaca je imao lose iskustvo pre nekoliko godina sa Nedeljkovicem.
Utovarili mu bikove popodne sa pricom da dodje ujutro da prisustvuje klanju ,kad je otisao sledeci dan polutke hladne spremne za merenje.
Znaci poklali i raspolutili uvece i prenocile u hladnjaci ,procenat bio losiji nego kod krava.

Ne vredi,smotan sam za ovo postavljanje slika,hteo sam postaviti izvestaj iz klanice.
Bikovi namireni i natovareni juce ujutru,posle malo cupanja kamiona iz blata izmeren pun 5920kg zive vage.Odlucujem se da izaberem placanje na liniji klanja i obavestavam coveka iz Djurdjevica,on mi kaze da dodjem sutradan na klanje,medjutim ja nisam mogao i dogovorimo se da mi javi randman.Danas sam dobio sliku na viber teziba polutki iznosi 3449 kg,tj randman 58.27% tj.2.097e po kg zive vage.
Verujem da su podatci sa klanja tacni,bilo je tu extra bikova,ali bilo je i 3 meleza malo tanja koji su oborili prosek.
Zahvalio bih se svim kolegama na informacijama i podrsci,i pohvalio vozaca kamiona koji je bio jako ljubazan i strpljiv,cak nam je pomogao oko utovara.
Dodao bih da je cena od mog starog kupca bila 200 max 210 dinara a najbolja pinuda koju sam dobio bila je 235 din.po kg.

Poslednja izmena:
Ne vredi,smotan sam za ovo postavljanje slika,hteo sam postaviti izvestaj iz klanice.
Bikovi namireni i natovareni juce ujutru,posle malo cupanja kamiona iz blata izmeren pun 5920kg zive vage.Odlucujem se da izaberem placanje na liniji klanja i obavestavam coveka iz Djurdjevica,on mi kaze da dodjem sutradan na klanje,medjutim ja nisam mogao i dogovorimo se da mi javi randman.Danas sam dobio sliku na viber teziba polutki iznosi 3449 kg,tj randman 58.27% tj.2.097e po kg zive vage.
Verujem da su podatci sa klanja tacni,bilo je tu extra bikova,ali bilo je i 3 meleza malo tanja koji su oborili prosek.
Zahvalio bih se svim kolegama na informacijama i podrsci,i pohvalio vozaca kamiona koji je bio jako ljubazan i strpljiv,cak nam je pomogao oko utovara.
Dodao bih da je cena od mog starog kupca bila 200 max 210 dinara a najbolja pinuda koju sam dobio bila je 235 din.po kg.
U podatke sa klanja nemoj da sumnjaš
Ja sam udaljen od klanice 6km i od 7 puta bikove date na randman, prisustvovao sam jednom i pisao kilaže isto što i on, a imao sam 58.51 59.91 59.96 60.48 i poslednji 59.23(dva se ne sećam)

Braco,odakle su tvoja telad dolazila?ja ovu telad nisam puno platio,maltene nisam igu ubo u njih,nijedan nadun i nijedan prolov,ali sarena telad,svi istu hranu i kolicinu jeli a bilo ih je od 560 do 670 odokativno.

Nazad
Vrh