Cene junadi i gotovih bikova

Danas mi opet bili trgivci.ja zapeo za 2.05 oni ne daju.na kraju kazu moze 2.05 ali da mi doteraju telad.120 130 kg 570 e.160 170 kg 620 e.
Planiram da prodam kukuruz a pred jesen da ubacim novu telad.
Nikad se ovako nisu trazili bikovi koliko ja znam.

Moje misljenje je da je sad trenutno bolje malo sacekati sa prodajom bikova i probati uhvatiti neku cenu.Ko ima mesta i para ok je da uzme teladi a sad prodati bikove da napunis dok su kao jeftina telad po meni je glupost. Jer ovi bikovi koji su za isporuku su jeli relativno jeftinu hranu ,e sad pri kraju je poskupila i ja to sto su pojeli gledam ko da sam imao lager i cekao godinu dana debelo da naplatim . Sad ko ima telad ili junad koja su krenula da jedu nema te cene koja ce da opravda ovako skupu hranu jos ako se desi susa ili neka nepogoda bice jako tesko ih prehraniti . Meni je licno dosadno pa se malo zezam sa natkupcima pipkam kakvo je stanje a kupovinu teladi sam odlozio do juna meseca dok ne vidim bar kakva ce biti zetva
Moje misljenje je da ako cena ode slucajno do 2,30, odnosno bik 650 kg do 1500 e, plus eventualna subvencija - prodati i nikad vise ne kupiti tele. Pa neka nakupci traze cenu za tele, a klanicari neka trguju ko zna kakvim mesom iz evropske unije.
Bolje izaci iz proizvodnje sa cenom bika 1400 do 1500 e, nego sa 1100.

Kod svinja je najveći problem cena koja non stop varira i mnogo zavisi od uvoza, a kod goveda jako skupa i sve ne kvalitetnija telad, pa tako realno malo ostaje dobiti od jednog bika

Kako onda Đurđevic nekima placa 2, a nekim 2.2 e kako je neko naveo?

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Kaže mi tata zvali ga danas iz robnih rezervi (bili su jednom prilikom kod nas kad je vrešena razmena bikova za kukuruz), traze bikove, pitaju jel zna nekog da ima na prodaju.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Pomeren mi je utovar za sutra popodne a klanje za prekosutra ujutru.da li je i dalje pametno da idem na liniju klanja s obzirom da ce bikovi prenociti tamo?

nece bikovi izgubiti na randmanu nista, oni ce kalirati na ukupnoj tezini.
kad i kako idu na vagu ? ako se mere prekosutra ujutru , a tovare sutra popodne onda je to razlog vise da ides na liniju klanja.

Nazad
Vrh