Cene junadi i gotovih bikova

A sto nije slobodno trziste ?
Da me ne shvatis pogresno da mi nije krivo sto su ovakve cijene ,odrazice se i na zitarice mozda , nego samo kazes da ovo nije slobodno trziste , upravo jeste slobodno jel covjek kaze da je nudio svima
Jaste to trenutna trzisna cena, ali treba pronaci uzrok zasto je toliko niska. Da li su klanice sklopile dogovor da vise ne placaju, da li je uvoz bikova i mesa toliko obiman, koji je kvalitet uvezenog mesa. Zatim utvrditi ko je zaje.o izvoz za Tursku, ko je davao lazna obecanja o sigurnom plasmanu junetine u Kinu, Egipat i gde sve ne. Sve je ovo doprinelo o laznoj slici slobodnog trzista. Ja bi to nazvao ZAROBLJENO trziste.

To je nemoguce, jer je devastiran broj krava. Tacne brojeve ne znam, samo se secam sa predavanja broj krava od 1990 do sada pada iz godine u godinu. Jako velik pogrom je 2005-2010 od tada takodje ali malo manjim tempom.

Jaste to trenutna trzisna cena, ali treba pronaci uzrok zasto je toliko niska. Da li su klanice sklopile dogovor da vise ne placaju, da li je uvoz bikova i mesa toliko obiman, koji je kvalitet uvezenog mesa. Zatim utvrditi ko je zaje.o izvoz za Tursku, ko je davao lazna obecanja o sigurnom plasmanu junetine u Kinu, Egipat i gde sve ne. Sve je ovo doprinelo o laznoj slici slobodnog trzista. Ja bi to nazvao ZAROBLJENO trziste.
Kinezi su zajebali stvar...nisu nam poslali letece automobile pa su nasi uveli reciprocne mere- ne damo meso, pa gulite pirinac....

Ja mije u cetvrtak odneo matijevicu.holstajn 172 simentalac 194 sa pdv-om. Pare juce legle. Mislim da je ovo bilo najmanje zlo

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ako su bikovi dobri i izbace 58 ili vise procenata to je za ovu bedu jos i dobra cena (oko 1.85 zive mere)

Невезано за тему министар прича како данас један добар заштитар у једном воћњаку има плату око 1000еур а газда засада од 10-15ха неког воћа 1500еур ,малина са 120-140дин отишла на 220-250 дин, купина није 50-70 дин него 100-120дин...ма кренула пољопривреда корона преокренула ствар,вероватно су ту и бикови са 1,5еур отишли на 3еур само што не сретни сточар није довољно едукован па не зна да прода свој производ...желудац ме почео пећи од говнара и гована којих сам се наслушао...

Nije sjajno ni kod mene, pre nesto jace od mjesec dana lokalni mesari placali oko 4KM, pre par dana dolazio jedan gledati bikove kaze maksumum 3,7 i tek za mjesec dana moze voziti, nisam pametan sta raditi , tesko da ce se popraviti situacija
Zna li neko kakva je situacuja u ostalom dijelu BiH?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Ide opet kod nas drzavna subvencija za otkup bikova i svinja interventno . Sad dali ce ista pomoci ? Drzava ce doplatiti domacim klaonicarima za otkup 6000 bikova i 10000 svinja . Pardon ne drzava nego entitet,

Ja sam iz RH i imam 5 komada bikova a komisija 15 i zovemo te naše koji kupuju uvijek od nas i jednostavno kažu da im ne treba..znači i ne nude ništa..

Nazad
Vrh