cika_jova
Član
Sta se desava sa cenom? Jel doslo do 2.5 ko sto rece ministar?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
u valjevu su cene bikova u odnosu na predhodni period malo opale pa se krecu od 1,85 do 1,95 u yavisnosti od kvaliteta robe . pricam o bikovima preko 500 kgAKo znate bilo kakve informacije o kretanju cena podelite ih sa nama!
Koje su cene na vasarima u klanicama za junad i bikove ... itd.
Sta se desava sa cenom? Jel doslo do 2.5 ko sto rece ministar?
Ministar če puknuti od besa što mi nećemo toviti.Uveze lepo i Beograd miran.Kad je Beograd miran i Srbija je mirna.Kao što sam nedavno rekao da će cena od 2,40E biti kratkog daha i obistinilo se.I ako bude 2,5E to će biti za neke robne rezerve i opet kratkog daha,tzv-navlakuše.Osnova za tov su krave a mleku pada cena tako da će teladi biti preskupi pa će do kraja da se postavi pitanje opstanka govedarske proizvodnje.Ljudi čim dobijete 2E prodavajte da ne bude da se ministar zabunio pa umesto 2,5 mislio da kaže 1,5 .Izgleda da ce pre stici do 1,5 nego 2,5. Mozda je ministar pomesao brojeve. Ja sam zadnjih 8 komada izvukao 2,05 na liniji klanja.
Jos dvadesetak ima u tovu, ali ne kupujem dalje. Bar dok se ministrova projekcija ne ostvari.
Pravo razmišljanje.Ja sam prodao skoro 2 teleta od 10 dana i još čovek uzima 15-ak litara mleka po 40 din.Dobro i meni i njemu.On je dao za 2 teleta 600E.Znači ostaje mu 300E da ih dotera do 120 kg a danas za 300E možeš kupiti 20meteri kukuruza-da odraniš celog bika.I ovakvim sistemom ne moraš sve da prodaješ zajedno-tako da na neke dobiješ manje ali ćeš na neke i dobro zaraditi.Svako zna svoje.Ja ni pijan ne bi dao za tele od 120kg 600 i kusur evraa za bika od 500 kg dobiješ 900.Pa gde su veterinarski troškovi.Sisavčad ako vodiš računa nemaju posla sa veterinarima a kod ovih vašarskih koji su pokupili sve žive viruse veterinar ulazi posle par dana.Jedan moj komšija je kupio jednog sa bruhom i šta će sad a nije hteo da kupi od mene-odljučeno tele za 400ETo je solidna kupovina u ovo vreme.
Za telad od 200kg ne znam sta bih rekao, ja ih nikad ne bi uzeo jer je tu stvarno preskup ulaz, meni je nekako najrentabilinije uzeti tele od par dana za 300-350€
Svaka čast.On je dosta i pojeo,naročito zadnjih meseci ali je i napredovao.koliko te iznese takav jedan bikOvaj kome prodajem vec nekoliko godina nece male bikove, uzima od 800-900kg , zadnji 18-19 mjeseci starosti 900kg , 1,9E kg.