Surdonja
Član
Definitivno cena bikova je odlicna,zna li neko sta se desava sa cenom teladi??
I cena teladi je odlicna
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Definitivno cena bikova je odlicna,zna li neko sta se desava sa cenom teladi??
Kod nas isto poludili sa cijenama,junice 5 mjeseci (limousine,charolais)800e..junice godinu dana(limousine) 1500e..ima iznimaka,steone simentalke 1200e..bikovi 2e.
Telad od 5 dana muska od 400e-450e simentalska.. (ovo je dosta dugo ovako)
Junicama lete cijene u nebo..
Musko da simentalsko.ko da su od zlatnih bikova a i krava..Tele od 5 dana 450 evra?
Kod nas tele, musko, simental, 5 dana - 300 e.
A zašto se izbegava tov junica koje su u startu jeftinije i kada bi se proizvodnja uzgoja ženskih teladi raširila,stabilizovale bi se cene i ne bi mogao niko da vas ucenjuje jer bi porasla ponuda i samim tim pala cena.Bude u mnogim slučajevima junica bolja od bika.Ko je to radio taj razume šta govorim.Čak i ako je osemeniš dobiješ još više![]()
Eksperimentisu kod vas isto kao i kod nas ,pronalaze toplu vodu i otkrivaju rupu na saksiji.Sve uredu..kod nas sad postaje popularan sustav krava-tele,a junice i telad iz tog sustava skupe ko vrag.
Sad koliko cujem dosta ljudi trazi steone junice,i sam ih trazim,ali dati 1500e za jednu mi nije bas jeftino..prije 2 mjeseca sam kupio 2 simentalke,trebale su obje biti steone,ali samo je jedna,drugu je veterinar osjemenio,platio sam ih 2000e obje..