pujol
Član
Kod mene bikovi 2.30 proverena informacija a 2.20 idu ladno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja vec tri meseca pricam kako je najveci problem los kvalitet,a velika cena teladi... I sve izgleda misle da sam budalaNije problem tov junadi... Zaradi se tu i vise.. Cena oko i preko 2 evra je solidna cena.. Ima kalkulacije... Ali nailazimo na problem da nece biti teladi za tov.. Veliki problem.. Ja sam prosle godine uzeo 50komada teladi po 440evra i sad prodao bikove po 2.2 evra plus subvencija.. za tih 50komada sam dobio 25hektara zemlje drzavne.. mogao sam i nju da preprodam za 250evra po hektaru. To je jako lepa zarada... Neki izgleda mene ne razumeju. Nema teladi... Ja sam pre 10 godina kupovao tele od 160kg za 500evra.. pre 4 godine tele od 130kg za 500 evra... sad kupujem tele od 90 do 100kg za 500evra... Ja vakcinisem sve po ps.. plus osiguravam.. tu su mi troskovi jos blizu 50evra po teletu. Znaci oduzuje mi se tov. Prve ture drzao 8 meseci do 550kg.. druge 10meseci do 550kg a sad ove od 90 do 100kg treba drzati 13meseci... Ko zeli da razume... shvatice
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Problem je u tome sto niko nece da drzi krave jer si njen sluga 24h,svi bi da tove junad jer mnogo manje posla i obaveza ima,nema sta da oteli to tele zato i jeste ta cena!Nije problem tov junadi... Zaradi se tu i vise.. Cena oko i preko 2 evra je solidna cena.. Ima kalkulacije... Ali nailazimo na problem da nece biti teladi za tov.. Veliki problem.. Ja sam prosle godine uzeo 50komada teladi po 440evra i sad prodao bikove po 2.2 evra plus subvencija.. za tih 50komada sam dobio 25hektara zemlje drzavne.. mogao sam i nju da preprodam za 250evra po hektaru. To je jako lepa zarada... Neki izgleda mene ne razumeju. Nema teladi... Ja sam pre 10 godina kupovao tele od 160kg za 500evra.. pre 4 godine tele od 130kg za 500 evra... sad kupujem tele od 90 do 100kg za 500evra... Ja vakcinisem sve po ps.. plus osiguravam.. tu su mi troskovi jos blizu 50evra po teletu. Znaci oduzuje mi se tov. Prve ture drzao 8 meseci do 550kg.. druge 10meseci do 550kg a sad ove od 90 do 100kg treba drzati 13meseci... Ko zeli da razume... shvatice
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Neka cudna situacija, ne secam se da su kod nas bikovi bili jeftiniji nego u Srbiji, jos prosle sedmice gledam na TV-u da je poceo izvoz za Tursku a da bi uskoro trebao poceti izvoz za Liban, ja ocekujem da ce i kod nas cijena ici gore
Neka bude 2.3 a telici ne mogu toliko da poskupe do 50 evrica u proseku.Daj Bože da ode i na 2.30 pa i da se zadrži na toj ceni, ali bojim se da će onda i cena teladi gore. Obrni-okreni, slaba vajda.