Surdonja
Član
Meni su juce pisali uverenja u Mladenovcu i Arandjelovcu za telad sto sam kupio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni su juce pisali uverenja u Mladenovcu i Arandjelovcu za telad sto sam kupio.
Ma kakvi 650 dolaze i skidaju sa 550 a nema kud vise dole
Tov bikova sad po ovoj ceni je cuvanje novca na kamari uz neku minimalnu kamatu.
Ako sad uzmes telad oko 500e to su telci od 130-tak kg za 11 meseci do godinu dana imas bikove oko 600kg x 1.95=1170e ,racunaj da ti je onih 170e zarada.
milan971.. ne bih se slozio da od bika imas samo 750evra... to cu da argume tujem a ne tako pausalno da pisem... Zarada na junadima zavisi iskljucivo od roda kukuruza i suncokreta .. prosle godine ke rod kukuruza bio od oko 6.5 do 8tona zrna po jutru... kad izracunas troskove i cenu svega u proseku si na kukuruzu bio dobar 500evra po jutru .. na suncokretu 150... na soji 200... U sustini je najbolji bio kukuruz u zaradi..ali ne zaboravi kad je rodio neke godine bio je 12 dinara a bik i tad oko 2 evra.. Tako da skratim Prosek neki u zaradi po jutru je 250evra cisto.... Sa 7.5tona kukuruza mozes da odranis 3bika po 600kg.. ako ima tele od 500evra 130kg do 600kg telesne mase mu treba 470kg da nabaci. Znaci napisano i neko staro pravilo je da je odnos prirasta u zrnu kukuruza 1 na prema 5.. za bika treba 25meteri kukuruza... Znaci to je 3bika po jutru u rodnoj godini Neka si ulozio u 3 teleta 1500evra.. 3bika su 1800kg puta 2evra.. to je 3600evra.. minus cena teladi 1500... to je 2100evra kad prodas 7.5 tona kukuruza po 17din to je nekih 1000evra. Znaci kad odbijas troskove sa 1000evra nije isto kad odbijas troskove sa 2100evra.A pazi sad.. kad imas sistem pa proizvedes postrmne silaze i miks prikolicu gde moze da idu i sojina slama kukurozovina.. i td . dolazi se do stavke da u dobroj godini ide 4bika po jutru.. cak i malo jace.. Znaci tvrdim i dokazacu svakome ko hice da dodje kod mene da je tov junadi na 2 evra plus subvencija vrlo profitabilan posao...naravno ko osigura telad i vakcinise i svede gubitke na minimum.. Ali nazalost kolicina je u pitanju. Ja garantujem da sa 25jutara zemlje pored vode i sistemom za navodnjavanjem Moze da se odhrani 100junadi.... na 25 jutara je cista zarada od zemlje od 5 do 7.5 hiljada evra.. retko 10hiljada.. a na 100bikova je neka cista zarada sa prosecnim gubicima od 20 do 25 hiljada ... retko 30hiljada.. Mislim da je razlika velika... Nazalost malo je rodnih godina kao 2016... Voleo bi da mi neko kaze ako moj racun nije tacan. Da pokaze svoj.. HvalaПослато са LT26w уз помоћ Тапатока
Danas prodato 6 komada prosek 752kg po 1,9e
Ljudi nama je veterinar rekao da mora sad jedna vakcina pa u julu jedna i u augustu jos jedna.
Ljudi nama je veterinar rekao da mora sad jedna vakcina pa u julu jedna i u augustu jos jedna.