Cene junadi i gotovih bikova

Не разуемем бикови су отишли за кланицу у твом крају,тј негде је доле у федерацији,нисам сигуран где кољу,4,2 плус паушал.Локални накупац узима за њих.

kod vas a i kod nas je kako koga zakace

Bili siptari danas ... plafon 1.95 na 50kom 1kl junadi... Djurdjevic 1.9 i pare nikad... Bilo je kolega koji su rekli da je los kupac i sad se slazem sa njima da je to jedan obican kurtončić samo jak na recima. Jadan je onaj tovljac junadi koji sa njima saradjuje... Junad najverovatnije idu u KOTLENIK.. Ladjevci.. 2.05 pare do mesec dana..

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Нема чекања кад роба иде,па плаћају одмах,пре пар година,дали бикове,загушење,нису нама платили,ајд за 10 дана,па за 20,кренуло ланчано,морало се мало другачије решити наплата своји пара..Па човек из твог краја,имао је 10 месара,сад има 3 у Травнику,је дужан код мене у околини 30 000 марака и не јавља се и не појављује се.

Ja juce prodao 10 kombada KLANICI Braca Djokic po 2 e, malo ucenjuju zato sto pare daju u roku od pola sata na racun,to je sto je. Da je malo jeste.

Pa odatle su bili najjaci prekodrinski trgovci ,u to vreme mislim da se svaka druga kuca iz tih sela i Badovinaca sa ove strane bavila nekom "trgovinom".

Nije bas svaka druga, ali ih je bilo dosta, mnogo vise iz Amajlija.Prebacivalo se sve od rata na ovamo, nafta, stoka, prehrambena roba, roba za gvozdjare, manje poljo. masine i alatke, ljudi, gudra i naravno radnice za kuce sa crvenim svetiljkama. I osim par ljudi koji su radili pametno i sacuvali lovu, pa se sad prebacili u legalu, ovi ostali su pukli k'o livada, lovu razbacali na kafane i kurve a ogromni dugovi ostali.Jedno vrijeme su stalno ulazila u selo auta vise klase, crne boje sa zatamnjenim staklima i unutra neki simpaticni momci sa sve reg. tablama iz Srbije, ali dzaba go se ne skida.
Milane,moglo bi se reci da sam iz ovog drugog sela, teoretski.Inace sam tu negdje izmedju oba ova.

Bili siptari danas ... plafon 1.95 na 50kom 1kl junadi... Djurdjevic 1.9 i pare nikad... Bilo je kolega koji su rekli da je los kupac i sad se slazem sa njima da je to jedan obican kurtončić samo jak na recima. Jadan je onaj tovljac junadi koji sa njima saradjuje... Junad najverovatnije idu u KOTLENIK.. Ladjevci.. 2.05 pare do mesec dana..

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Gledaj sa vedrije strane Djurdjevicevu opciju,ako se odlucis za njega duze ce ti novci trajati. :haha: A nije iskljuceni ni da ti skine 5% od cene,ako imas nekog crno belog ili masnog,ali ti to tek kaze kad doterate na vagu. :haha:

Нема чекања кад роба иде,па плаћају одмах,пре пар година,дали бикове,загушење,нису нама платили,ајд за 10 дана,па за 20,кренуло ланчано,морало се мало другачије решити наплата своји пара..Па човек из твог краја,имао је 10 месара,сад има 3 у Травнику,је дужан код мене у околини 30 000 марака и не јавља се и не појављује се.[/QUOTE Znam na koga misliš taj je propao skroz... i evo jucer baš pricam sa jednim kaze nije imao ko me bika prodati maksimalno 3,70KM...

Juce dao 3 bika prosek 611kg po 1.9e i jednu tovnu junicu 505kg po 1.7e. Zna li ko koja je cena muske teladi, u nasem kraju tek pre neki dan ukinuli zabranu prometa zbog plavog jezika, tako da se ne zna ni cena ni nista...

Nazad
Vrh