Cene junadi i gotovih bikova

Jel ima neko logicno objasnjenje zbog cega ja cena bikova u padu ,dal je momentalna stagnacija ili nesto drugo.

Dosta bikova terba da se preda do 31 marta, zbog subvencija, oni to znaju pa namerno obaraju cenu... I sam imam problem sa Trlicem ve 20 dana obecava da ce natovariti, 2 puta sam vadio bilete, 31 se priblizava...

Pocerina, koji bikovi treba da se predaju do 31. marta, po kojoj uredbi ? Iz 2013 je rok 18 meseci, valjda.

Poslednja izmena:
Ma nista sacekacu jos dve nedelje proce i taj 31 mart.Nisam ni znao za to posto nisam podnosio nikad zahteve za subvencije,da covek ne poveruje cime se sve nesluze.Bio mi juce veterinar ,decko uvek informisan ide na seminare i prica mi da su Kinezi u pregovorima da vrse otkup svinja i goveda i kaze mi koja je to logika ,povecava se potreznja a cena pada.

Kod nas bikovi 2-2,1e....pre neki dan pazario jedno crno belo musko oko mesec i po dana za 150e,a sinoc drugar kupio simentalca oko 300kg za 700e...

A ako se ne predaju do 31, vracas pare od subvencija, tri godine pasivan status gazdinstva i krivicna prijava.... Kao da smo najgori kriminalci, tako se ponasaju prema nama...

Tacno je da je rok do 31 marta, ali za bikove koji su oteljeni u 2012 godini. Taj broj je verovatno veoma mali jer realno vec su trebali biti liferovani. Neznatan broj koji je i ostao ne bi trebalo da utice na cenu.

Tacno je da je rok do 31 marta, ali za bikove koji su oteljeni u 2012 godini. Taj broj je verovatno veoma mali jer realno vec su trebali biti liferovani. Neznatan broj koji je i ostao ne bi trebalo da utice na cenu.

Ja imam 5 koji su rodjeni u decembru 2012 zaproduzeni tov to je mali period od 15meseci,sobzirom da kod mene traze b ikove tezine iznad 700kg,zvacu upravu da vidim moguli taj rok da pomere za par meseci.

Moji su oteljeni u decembru 2012... Varas se da je mali broj tih bikova...
Samo sam izneo svoje razmisljanje, i ti iz decembra su vec neki liferovani i ostalo je mozda jos za 6..7% tih teladi koji su neprodati i oni nemogu puno da utcu nacenu. Sigurno cu pripaziti kad kupujem telad da mi se ne desi vas slucaj, To jest ako budem u poziciji da mogu da biram. Sigurno da nije u redu to sto se sad desava.

A sta mislite da pozovemo upravu u sapcu,neki moji danas zvali i kao obecali im da ce tolerisati dostavu potvrda do kraja juna.E sad sta ce biti videcemo,ja sve i da hocu da ih dam klanici nece nijedna da ih preuzme kazu pretrpani sa robom,je..m ti drzavu kad ga ja molim da mi uzme bika.::jako_besan::

Samo sam izneo svoje razmisljanje, i ti iz decembra su vec neki liferovani i ostalo je mozda jos za 6..7% tih teladi koji su neprodati i oni nemogu puno da utcu nacenu. Sigurno cu pripaziti kad kupujem telad da mi se ne desi vas slucaj, To jest ako budem u poziciji da mogu da biram. Sigurno da nije u redu to sto se sad desava.
Sada je vec drugacije ,sad imas fore za razduzivanje 18 meseci od prelaska na tvoje gazdinstvo pa kad god da si ih kupio...

Danas odvuceni bikovi u klanicu Djurdjevic na liniju klanja... U klanici su imali prosek 540 kg zive vage, znaci da sam ih dao kod kuce imali bi oko 555 kg... A procenat mesa je bio 57,5 procenata, vezani bikovi..

Nazad
Vrh