Cene junadi i gotovih bikova

Pocerina jel si racuno koliko evra po kili zive vage izadje.

Juce sam bio na pijaci u Pozarevcu.Siptari su placali bikove 2e,zensku telad 2,8e a krave od 1,3 do 1,5e.Naravno sve sto je bilo na pijaci su oni kupili,sem muskih taladi.

Koju si cenu dobio?

3.7 evra........

- - - - - - - - - -

Koju si cenu dobio?

3.7 evra........

- - - - - - - - - -

Pocerina
Koliko su sad vezani na kg kod nas u okolini ?

Oko 2 evra.... Meni je pre 20 dana Slavko Ivanic sto uzima za Trlica prvo uzeo bikove na 2 evra i rekao mi da vadim bilete, kao za 2-3 dana tovarimo... Proslo 12 dana, mi ga zovemo on kaze dan, dva obnovi bilete... I na kraju se vise nije javljao... Pa smo dali Djurdjevicu, i izasli su oko 2.1 evra...

Druze, Pozarevacka pijaca je poznata po prodaji jalovih krava, telad se tamo ne dovoze, jedino ako neki seljak iz okolike dotera neko ili trgovci ubace poneko u kamijon uz krave, ili to je vrlo retko.

@pocerina
Dobro si prosao , zahvali Slavku sto te je lagao.
I ja sam ga zvao samo je meni otvoreno rekao da nece imati utovar uskoro...

Cujem da su pazarci davali u selu 2.2 za vezane simentalce,a 2 za holstajne,u klanicama oko 220 din.za simentalce.
Dobio sam informaciju iz prve ruke,do skora su pazarci placali 2.2 za dobre bikove,ali je u polednje vreme ponuda skocila zbog prinudne prodaje zbog subvencija i sad bikove placaju 1.9 evra.Tako mi kaze covek koji za njih nabavlja junad po selu.
Izvinjavam se ako sam nekog doveo u zabludu svojim postom.

Otac te junice je cuveni WEINOLD. 1.8-1.9 € po kilogramu trazim. Sad uskoro puni 15 meseci. Postavicu sutra slike ovde na forumu u rubrici galerija slika nasih krava.

Nazad
Vrh