Cene junadi i gotovih bikova

Ja dobio iz Sapca da sam odbijen od subvencija za tov junadi (po njihovom sam pasivno gazdinstvo i traze mi potvrdu iz trezora za proslu godinu da sam bio aktivan, a trezor nemoze da mi izda potvrdu za proslu godinu) a ja nisam nikad bio u pasivnom stanju i sad mi Ivane pricamo o Drzavi koju ama bas nista ne zanima sem foteljasa, ne da treba svu robu da nam otkupe Kosovari nego je prava steta sto ne kupuju i svinje bar bi svoju robu plasirali za kes jebes ove subvencije do kojih je sve teze i teze doci . Mi svi zivimo u sve tezem stanju svakog dana sve vise propadamo posebno stocarstvo a koga to zabole za seljake nego bi mi svi trebali da se dignemo pa da pojebemo ovu vlast.
i ja ove godine necu predavati za te subvencije. imao sam u stali od kosovara istu cenu kao u klanici udaljenoj 40 km. platio prevoz,bikovi kalirali, troskovi oko papira i subvencija ode u vetar. od sad pa za vek i vekova niks subvencije

I ja se slazem sa profesorom.... Ja sam imao isti slucaj, nakon tri semenjenja krava nije htela da ostane steona, onda smo pripustili bika, i krava je ostala gravidna... Kasnije je sve bilo ok kada se semeni...

Ja imam kravu koja je kao junica 4 puta osemenjena,isto tako i njena ćerka i unuka po 4 puta.80 % moje marve potiče od nje i kod mene ima poseban status.Bavljenje ovim poslom zahteva dobre živce i strpljenja

kod mene je u 14 grla ostalo iz prvog, 2 iz drugog i jedno iz treceg puta, a sto se nje tice prodje po 3 ciklusa od 20 dana cuti i onda vidis negde u 2.5 meseca prokrvari, ili neki dan koji blage veze nema sa ciklusom, tako da mi stize nova generacija junica, a ona je svoje sanse imala sta da joj ja radim...

inace dogovorio sam po 1.55e

nema kod mene u blizini nigde bika hf, i simentalca tesko da mogu da nadjem i da posle cupam kosu na telenju-neka hvala imam ja dovoljno glavobolja i bez nje

Komsija ,ovde u Macvi Trlic , Agropapuk ,Eurokomerc(garavi iz Zminjaka) i Nedeljkovic svi kao po dogovoru 2.1-2.15e (uz papire za subvencije).
Bez papira Rakici iz B.Polja do 2.25 za dobru robu.

Ako su iole dobro hranjeni treba to da prebace i to daleko, ja sam prosle godine dao dve krave Nedeljkovicu jedna imala 55.8% a druga 56.4%.
Bikove sam davao 2 puta 59.2% i 58.7%.

Jel mi moze ko pojasniti kako ide postupak kad se predaju bikovi na liniju klanja?da li ih odmah po predaji kolju i mere pred prodavcem ili kolju kako stignu da prodavac nije prisutan?

Zavisi ,mogu da se kolju i odma a i sutradan.
Ja sam moje davao na liniju klanja i nisam bio prisutan kad su se klali a ni merili.(radimo odavno sa tim mesarom i što se tiče poštenja skidam kapu)
Kada se kolju (mere) gledni bikovi veći je procenat mesa.

Uh ,ume to da potraje .Oba puta kad sam davao na liniju utovar je bio oko 7h ujutro ,a vracao sam se kuci oko 16-16.30.
Oba puta sam prisustvovao klanju i merenju polutki , a zive sam ih merio kod mene kuci jer mi je ta mera vazna.

Ja sam prodao 2 bika, simentalca ekstra klase, pre 15-ak dana po 2,3. Kupac je jedna kasapin iz Surcina. Ukupne tezine 1580 kg.

Poslednja izmena:
Poslacu ti sutra na pp. Mada ne verujem da bi on dolazio do Sombora i suvise je on mali ( jedno prodajno mesto).

Poslao sam ti broj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh