Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Kako si saznala? Da li suvlasnik zna da si saznala? Od momenta kada je potpisan ugovor imaš maksimum dve godine rok da to oboriš. Dobro bi bilo da ne spominješ da si saznala pre više od 6 meseci.

Saznala sam od novog vlasnika. Komsije sa parcele su bile tako ljubazna da mu daju moj telefon. On me zvao I pitao jesam li zainteresovana. Ja rekla da jesam. "Pa ja sam vec kaparisao" - bio je njegov odgovor.Ja sutradan napisem poruku prodavcu "Kontaktirao me izvesni Pera Peric, kaze prodajete.."
"Da prodajem" I napise paprenu cenu.
Pretpostavljam da mu je prodao po skoro duplo jeftinoj ceni. Ima li smisla angazovati advokata I ici na utvrdjivanje kupoprodajne cene?
Nije mi bilo pravo ali mozda bih se I pomirila sa tim da su te nove komsije iole korektni. Oni me ugrozavaju. Krenuli su odmah da ogradjuju, tako sto su izbetonirali neki serklaz skoro 30 cm u mom placu.Muke zive... 😩

Po meni, pogrešili ste...
Uopšte niste trebali suvlasnika (prodavca) da ništa pitate ni da ga kontaktirate, odmah advokat i tužba....
Sad on može (mirne duše) da kaže, nuđeno Vam je, imam SMS poruku koja to dokazuje...
Još nešto...
Da li ste Vi suvlasnik Parcele na "idealnim" delovima, neki %, ili je izvršena "fizička deoba", odnosno, Vi imate jedan deo Parcele, a suvlasnik drugi deo i niko u ničije ne zalazi i nema pristup ?

Po meni, pogrešili ste...
Uopšte niste trebali suvlasnika (prodavca) da ništa pitate ni da ga kontaktirate, odmah advokat i tužba....
Sad on može (mirne duše) da kaže, nuđeno Vam je, imam SMS poruku koja to dokazuje...
Još nešto...
Da li ste Vi suvlasnik Parcele na "idealnim" delovima, neki %, ili je izvršena "fizička deoba", odnosno, Vi imate jedan deo Parcele, a suvlasnik drugi deo i niko u ničije ne zalazi i nema pristup ?
Da li imam neke sanse u slucaju da dokazem da je parcela prodata po povoljnijim uslovima od onih koji su meni ponudjeni?

Da li imam neke sanse u slucaju da dokazem da je parcela prodata po povoljnijim uslovima od onih koji su meni ponudjeni?
Naravno...
Biće dugotrajno i skupo...
Primetio bih, moje skromno mišljenje iz Vašeg pisanja, i veoma neizvesno...
Ali, obavezno Advokat, nemojte se samostalno upuštati u tu "avanturu"...
Sa novim komšijama, moj savet, IZ LIČNOG ISKUSTVA, pokušajte lepo, ALI samo da bi Vam savest bila čista i da mirno spavate, pre toga već spremljenu Tužbu (i Advokata) imajte na dohvat ruke....

Znam za slučaj gde je njiva prodata za 6.000 eura a u Ugovoru napisali 12.000 eura....
U dve rate isplata....
Prva rata po potpisivanju Ugovora, a druga rata za 6 meseci....
Tako je i bilo....
S tim, što su Prodavac i Kupac otišli zajedno u Banku po uplati 2. rate, i Prodavac podigne novac (u dinarskoj protivrednosti) i fizički ga vrati Kupcu...
Posle otišli u Kafanu da "zaliju"....
A sve da komšija (s kim je u zavadi preko 2 decenije) ne bi mogao da kupi....
I nebitno što su zajebali i druge koji bi prodali Parcelu u tom Potezu, zbog nenormalno visokog Poreza....
Pa ti dokaži koliko je zaista plaćena Parcela....

u kojem je nabijena cena da komšija ne napadne a realna cena-isplaćena je značajno niža. Al tu nema dokaza.....
Što se tiče advokata, to bi bilo dobro da se javi neko iz Pa.
Koga imamo od kolega? @banePA možda ti znaš?
Moze advokat I iz Bg. ili N.S.,bitno mi je samo da razume o cemu se radi. Nekako mi se cini da ce mi ostati zao ako ne pokusam nista.

Hvala vam svima na odgovorima!
Ako neko ima preporuku za vestog advokata molim da napise. 🙏🙋
A zasto vlasnik nije ponudio i vama kada je prodavao? Ispada da on ne zeli da proda vama ,a kako je to njegovo vlasnistvo moje skromno misljenje je da je on u pravu cak i ako je morao da zaobidje zakon jer opravdavam da svako sa svojom imovinom radi sta hoce .
Vi ste vjerovatno u srodstvu i ima tu nesto . Recimo ,njemu je bilo krivo sto je djedovina podjeljena i odlucio da proda , ali nikako ne vama . Samo pretpostavljam.

Pogresila sam zbog svoje naivnosti. Izvrsena je fizicka deoba.
Da li je na kraju izvršena fizička deoba (naravno da ste se ranije jasno dogovorili šta je čiji deo) pa ste dobili 2 parcele 1/1...? Ili je ipak prodato u suvlasništvu. Ako je u suvlasništvu, nisu mogli prodati bez pisane ponude i proteka roka od 15dana. Notar ne bi overio ugovor ako nema tog papira ako je suvlasništvo u pitanju.
Ako su parcele bile 1/1 onda je mogao bez ponude prava preče kupovine, ali sa rizikom da proda.

I to vam važi samo za poljoprivredno zemljište.

Za zemljište u građevinskom reonu (selo,grad) ne važi ponuda preče kupovine za susedne parcele 1/1... Važi samo za parcele u suvlasništvu.

Vlasnik je njivu od 50 ari izdelio na placeve od po 5 ari. Jos uvek se vodi kao poljoprivredno zemljiste, u toku je konverzija u gradjevinsko. Taj plac do mene je bio poslednji u vlasnistvu prodavca. Ocigledno mu se nisam dopala, pa nije hteo iz inata da mi proda. Salim se, po mom misljenju jedan jako tezak covek, a I video je da mi je stalo do tog placa. To na stranu to, on je verovatno pokusavao da izvuce najvisu mogucu cenu.

Nazad
Vrh