Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Mislis da se I on lose udao

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Pricao sam vic sto puta
dolazi top zenska na pijacu i pita pošto paradajz?
kaze seljanka cenu , na šta top riba odgovori - skupo mi to!
na to seljanka kaze , nije to skupo no ti si se loše udala!
tako i ti ako nemas , sam sebi si kriv i nemoras podbadati ove koji imaju i dele svoja iskustva! :ppozdrav:
ma ne kontas ti ponekad nista sta ja pisem

ovamo poljoprivrednici,stocari hoce da dave ministra na sastanku a vamo se zaradjuje od poljoplrivrede da se ima i kupuju zlatne plocice i ostale gluposti u vezi ove teme sto se ovde pise

al dobro neka se pise i dele iskustva :haha: :haha: :haha:

ma ne kontas ti ponekad nista sta ja pisem

ovamo poljoprivrednici,stocari hoce da dave ministra na sastanku a vamo se zaradjuje od poljoplrivrede da se ima i kupuju zlatne plocice i ostale gluposti u vezi ove teme sto se ovde pise

al dobro neka se pise i dele iskustva :haha: :haha: :haha:
jel ti radis kao i tvoj deda 10 hektara ili si uvecao povrsine za unazad 50 godina u odnosu na dedu?

Spajic je lepo napisao matematiku u nekoliko bransi. 10% godisnje postoji u S&p 500 lagano, samo sto u ovom momentu je visoko rizicno jer 60% portfolija drze u Nvidia, Meta, Amazon i slicnin firmama koje su sada na vrhuncu i sada ako bi se ulozilo opasan je rizik. Ko je ulozio do 2015-2020 odlicno je prosao.

Zemlja kod nas 6.5k/jutro poslednja trgovina. Pad za 5k/jutto za godinu dana i nema kupaca.
Ocekujes novi "dot com bubble" ? 🤔 Licno nemam nista u ETF-ovima ali razmisljam da stavim nesto pa nek stoji.. Sto se trenutnog ulaganja tice i meni deluje kao losa ideja bar kad je S&P 500 u pitanju, mozda neki index koji u manjoj meri zavisi od tih nekoliko firmi. Takodje tih 10% tesko da bude 10% na kraju kad se skinu svi troskovi i porezi, ja bih bio zadovoljan i sa 7% ali ni to ti niko ne moze garantovati pogotovo u ovom trenutku kad ceo svet ne zna gde bije...

jel ti radis kao i tvoj deda 10 hektara ili si uvecao povrsine za unazad 50 godina u odnosu na dedu?
povecalo se za 1,3h u odnosu na 1976godinu :haha:

lose poslujem u pravu si medjutim ima i ovih sto su napreduju sa povecanjem zemlje a kredita u banci 300k evra
a ima i ovih sto im je bas lose i protestuju non stop,lose godine a kupuje se zemlja...ima i takvih

svako gleda na napredak iz drugog ugla
naprimer ovom trecem sto sam naveo nije i nikad nece biti dosta al inace je bas lose stanje kad pricas sa njim

Ja nisam mislio na lagerovanje zlata , ili neceg drugog , nego samo da se u nesto ulozi ko.prihoduje rijetko , npr godisnje , da pokusa da mu to ne gubi vrijednost tokom te godine ili da nesto i zaradi , a sve to ode na zivot svejedno u toku godine .
Evo poredjenje za pojasnjenje. Samo zamisli da ko radi u firmi za platu , da dobija platu jednom godisnje , a ne mjesecno , kako bi se ponasao . Samo to.

I dalje mi niko nije odgovorio kako da trgujemo sa ta dva plemenita metala i da osetimo finansijski neku korist iz njih a ne da stoje u nekom ćupu ili sefu i čuvaju svoju vrednost kroz vreme?
Прескачеш постове.
Одеш и купиш дукат за ххх €. После, нпр, месец дана цена је ххх+хх-х (инфлација). Зарадио си реалних 1х (једнократно).
Купиш "спот" злато и даш брокерској кући да тргује (или сам ако знаш). Сваки дан добијеш, нпр, 0.0х а оставио си налог да ти то пребацују на твој рачун. И тако трајно (док не пукне берза па се бациш са солитера).

Прескачеш постове.
Одеш и купиш дукат за ххх €. После, нпр, месец дана цена је ххх+хх-х (инфлација). Зарадио си реалних 1х (једнократно).
Купиш "спот" злато и даш брокерској кући да тргује (или сам ако знаш). Сваки дан добијеш, нпр, 0.0х а оставио си налог да ти то пребацују на твој рачун. И тако трајно (док не пукне берза па се бациш са солитера).
Koliki je prosecan godisnji prinos zadnjih 10 godina u takvim trgovinama ? 🤔

Ocekujes novi "dot com bubble" ? 🤔 Licno nemam nista u ETF-ovima ali razmisljam da stavim nesto pa nek stoji.. Sto se trenutnog ulaganja tice i meni deluje kao losa ideja bar kad je S&P 500 u pitanju, mozda neki index koji u manjoj meri zavisi od tih nekoliko firmi. Takodje tih 10% tesko da bude 10% na kraju kad se skinu svi troskovi i porezi, ja bih bio zadovoljan i sa 7% ali ni to ti niko ne moze garantovati pogotovo u ovom trenutku kad ceo svet ne zna gde bije...
Mislim da sa dot com bubble je dosao kraj, da akcije su potpuno prenaduvane a prenaduvane su najvise jer svi i dalje zele da ih kupe (pricamo od velikoj 7-ici It + Amazon). Ako krene akcija povlacenja imaces istu situaciju kao 2008 i pad berze usled hipotekarnih kredita i nekretnina koje niko nece da kupi.

@YT1RDI
primer koji ste naveli ne radi, ne postoji realan prinos na zlatu postoji samo odrzavanje vrednosti. Time se stite od gubitka a nikako ne zaradjujete.

Треба да узмеш све производе и услуге па упореди са златом, она можеш видети на чему си.
Неколко стотина година најстабилнија је била цена соли.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Треба да узмеш све производе и услуге па упореди са златом, она можеш видети на чему си.
Неколко стотина година најстабилнија је била цена соли.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka
Nemamo more da ga vadimo 😁

Mislim da sa dot com bubble je dosao kraj, da akcije su potpuno prenaduvane a prenaduvane su najvise jer svi i dalje zele da ih kupe (pricamo od velikoj 7-ici It + Amazon). Ako krene akcija povlacenja imaces istu situaciju kao 2008 i pad berze usled hipotekarnih kredita i nekretnina koje niko nece da kupi.

@YT1RDI
primer koji ste naveli ne radi, ne postoji realan prinos na zlatu postoji samo odrzavanje vrednosti. Time se stite od gubitka a nikako ne zaradjujete.
Da, ima to sve smisla 👍

I ovo za zlato se slazem, ne mogu sad da nadjem video ali ima jedna prica koliko unci zlata je vrede neki Ford auto sredinom 20 veka isto toliko u zlatu je vredeo neki ford i 2019. pre poskupljenja isto toliko i 2022-2023. posle velikog skoka cena.. Tako da zlato je sigurno u smislu da ne gubi vrednost, samo se odrzava na konstantnom nivou zadnjih 100 godina..

Momo, ima logike ovo što pišeš, da unesto da kupuješ evre kupiš zlato i da ga posle prodaješ tokom godine kad ti koliko zatreba... verovatno imaš zlataru u blizini koja ima kupovni i prodajni kurs zlata?
Nisam se raspitivao da li neko to radi kod nas na taj način?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ne isplati se na kratak rok ni to, izgubi se dosta na kursu. Generalno investicije se vise isplate na duzi period a sto je duzi period manje znas sta ce biti tada... Kako god se okrenes **greška ti pozadi..

Nazad
Vrh