Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Pricao sam vic sto puta
dolazi top zenska na pijacu i pita pošto paradajz?
kaze seljanka cenu , na šta top riba odgovori - skupo mi to!
na to seljanka kaze , nije to skupo no ti si se loše udala!
tako i ti ako nemas , sam sebi si kriv i nemoras podbadati ove koji imaju i dele svoja iskustva! :ppozdrav:
ma ne kontas ti ponekad nista sta ja pisem

ovamo poljoprivrednici,stocari hoce da dave ministra na sastanku a vamo se zaradjuje od poljoplrivrede da se ima i kupuju zlatne plocice i ostale gluposti u vezi ove teme sto se ovde pise

al dobro neka se pise i dele iskustva :haha: :haha: :haha:

ma ne kontas ti ponekad nista sta ja pisem

ovamo poljoprivrednici,stocari hoce da dave ministra na sastanku a vamo se zaradjuje od poljoplrivrede da se ima i kupuju zlatne plocice i ostale gluposti u vezi ove teme sto se ovde pise

al dobro neka se pise i dele iskustva :haha: :haha: :haha:
jel ti radis kao i tvoj deda 10 hektara ili si uvecao povrsine za unazad 50 godina u odnosu na dedu?

Spajic je lepo napisao matematiku u nekoliko bransi. 10% godisnje postoji u S&p 500 lagano, samo sto u ovom momentu je visoko rizicno jer 60% portfolija drze u Nvidia, Meta, Amazon i slicnin firmama koje su sada na vrhuncu i sada ako bi se ulozilo opasan je rizik. Ko je ulozio do 2015-2020 odlicno je prosao.

Zemlja kod nas 6.5k/jutro poslednja trgovina. Pad za 5k/jutto za godinu dana i nema kupaca.
Ocekujes novi "dot com bubble" ? 🤔 Licno nemam nista u ETF-ovima ali razmisljam da stavim nesto pa nek stoji.. Sto se trenutnog ulaganja tice i meni deluje kao losa ideja bar kad je S&P 500 u pitanju, mozda neki index koji u manjoj meri zavisi od tih nekoliko firmi. Takodje tih 10% tesko da bude 10% na kraju kad se skinu svi troskovi i porezi, ja bih bio zadovoljan i sa 7% ali ni to ti niko ne moze garantovati pogotovo u ovom trenutku kad ceo svet ne zna gde bije...

jel ti radis kao i tvoj deda 10 hektara ili si uvecao povrsine za unazad 50 godina u odnosu na dedu?
povecalo se za 1,3h u odnosu na 1976godinu :haha:

lose poslujem u pravu si medjutim ima i ovih sto su napreduju sa povecanjem zemlje a kredita u banci 300k evra
a ima i ovih sto im je bas lose i protestuju non stop,lose godine a kupuje se zemlja...ima i takvih

svako gleda na napredak iz drugog ugla
naprimer ovom trecem sto sam naveo nije i nikad nece biti dosta al inace je bas lose stanje kad pricas sa njim

Ja nisam mislio na lagerovanje zlata , ili neceg drugog , nego samo da se u nesto ulozi ko.prihoduje rijetko , npr godisnje , da pokusa da mu to ne gubi vrijednost tokom te godine ili da nesto i zaradi , a sve to ode na zivot svejedno u toku godine .
Evo poredjenje za pojasnjenje. Samo zamisli da ko radi u firmi za platu , da dobija platu jednom godisnje , a ne mjesecno , kako bi se ponasao . Samo to.

I dalje mi niko nije odgovorio kako da trgujemo sa ta dva plemenita metala i da osetimo finansijski neku korist iz njih a ne da stoje u nekom ćupu ili sefu i čuvaju svoju vrednost kroz vreme?
Прескачеш постове.
Одеш и купиш дукат за ххх €. После, нпр, месец дана цена је ххх+хх-х (инфлација). Зарадио си реалних 1х (једнократно).
Купиш "спот" злато и даш брокерској кући да тргује (или сам ако знаш). Сваки дан добијеш, нпр, 0.0х а оставио си налог да ти то пребацују на твој рачун. И тако трајно (док не пукне берза па се бациш са солитера).

Прескачеш постове.
Одеш и купиш дукат за ххх €. После, нпр, месец дана цена је ххх+хх-х (инфлација). Зарадио си реалних 1х (једнократно).
Купиш "спот" злато и даш брокерској кући да тргује (или сам ако знаш). Сваки дан добијеш, нпр, 0.0х а оставио си налог да ти то пребацују на твој рачун. И тако трајно (док не пукне берза па се бациш са солитера).
Koliki je prosecan godisnji prinos zadnjih 10 godina u takvim trgovinama ? 🤔

Ocekujes novi "dot com bubble" ? 🤔 Licno nemam nista u ETF-ovima ali razmisljam da stavim nesto pa nek stoji.. Sto se trenutnog ulaganja tice i meni deluje kao losa ideja bar kad je S&P 500 u pitanju, mozda neki index koji u manjoj meri zavisi od tih nekoliko firmi. Takodje tih 10% tesko da bude 10% na kraju kad se skinu svi troskovi i porezi, ja bih bio zadovoljan i sa 7% ali ni to ti niko ne moze garantovati pogotovo u ovom trenutku kad ceo svet ne zna gde bije...
Mislim da sa dot com bubble je dosao kraj, da akcije su potpuno prenaduvane a prenaduvane su najvise jer svi i dalje zele da ih kupe (pricamo od velikoj 7-ici It + Amazon). Ako krene akcija povlacenja imaces istu situaciju kao 2008 i pad berze usled hipotekarnih kredita i nekretnina koje niko nece da kupi.

@YT1RDI
primer koji ste naveli ne radi, ne postoji realan prinos na zlatu postoji samo odrzavanje vrednosti. Time se stite od gubitka a nikako ne zaradjujete.

Треба да узмеш све производе и услуге па упореди са златом, она можеш видети на чему си.
Неколко стотина година најстабилнија је била цена соли.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Треба да узмеш све производе и услуге па упореди са златом, она можеш видети на чему си.
Неколко стотина година најстабилнија је била цена соли.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka
Nemamo more da ga vadimo 😁

Mislim da sa dot com bubble je dosao kraj, da akcije su potpuno prenaduvane a prenaduvane su najvise jer svi i dalje zele da ih kupe (pricamo od velikoj 7-ici It + Amazon). Ako krene akcija povlacenja imaces istu situaciju kao 2008 i pad berze usled hipotekarnih kredita i nekretnina koje niko nece da kupi.

@YT1RDI
primer koji ste naveli ne radi, ne postoji realan prinos na zlatu postoji samo odrzavanje vrednosti. Time se stite od gubitka a nikako ne zaradjujete.
Da, ima to sve smisla 👍

I ovo za zlato se slazem, ne mogu sad da nadjem video ali ima jedna prica koliko unci zlata je vrede neki Ford auto sredinom 20 veka isto toliko u zlatu je vredeo neki ford i 2019. pre poskupljenja isto toliko i 2022-2023. posle velikog skoka cena.. Tako da zlato je sigurno u smislu da ne gubi vrednost, samo se odrzava na konstantnom nivou zadnjih 100 godina..

Momo, ima logike ovo što pišeš, da unesto da kupuješ evre kupiš zlato i da ga posle prodaješ tokom godine kad ti koliko zatreba... verovatno imaš zlataru u blizini koja ima kupovni i prodajni kurs zlata?
Nisam se raspitivao da li neko to radi kod nas na taj način?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ne isplati se na kratak rok ni to, izgubi se dosta na kursu. Generalno investicije se vise isplate na duzi period a sto je duzi period manje znas sta ce biti tada... Kako god se okrenes **greška ti pozadi..

Pozdrav svima! Ako moze neko da mi odgovori, bila bih zahvalna. Proslo je vise od sest meseci otkako sam saznala da je prodat deo parcele na kome sam suvlasnik. Da li mi je istekao rok za tuzbu zbog povrede prava prece kupovine?
Nije mi najjasnija formulacija koja stoji u zakoniku, rok za tuzbu od 30 dana (objektivno), do 2 godine (subjektivno).
I ako moze preporuka za dobrog advokata iz ove oblasti.
Hvala unapred!

Nazad
Vrh