Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Možeš da pokloniš zemlju kome god hoćeš. Tu pravo poništavanja imaju samo naslednici prvog reda. Ugovor o izdržavanju ima najjaču težinu ali uz obavezno potvrdu sudskog veštaka o svesnosti primaoca izdržavanja.... Sve sam ovo prošao, a i imamo pravnika u porodici kome je to uža specijalnost....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ja upravo imam slucaj da mi se nudi zemlja na prodaju koja je dobijena poklonom.Posto zena koja je poklonila sinu zemlju ima jos dece ,deca su oborila ugovor.Ja da sam kojim slucajem kupio to morao bi da tuzim ovoga konje dobio na poklon da vrati pare koje je potrosio.
Moj deda pre 40 god da bi izbegao placanje finasija kako se tada govorilo odrade ugovor o poklonu kad je kupovao zemlju pa posle ga kostalo sacuvaj Boze.
Ne igrajte se sa time ugovor o poklonu je jako klimav kao zub koji se klati

Zakon o prometu nepokretnosti Republike Srbije član 1.
Promet nepokretnosti je slobodan, ako zakonom nije drugačije određeno.

Prema tome moze da se radi promet nepokretnosti ali zakon precizira neke detalje kojih se mora pridržavati.
Konkretno: pravo preče kupovine, pravo preče kupovine poljoprivrednog zemljišta.

На папиру све лепо изгледа, малко је друкчије у пракси.
Мојј закључак је да пре свих радњи треба извадити уверење о способности, или свима печат на чело ( чип).
Човек лепо плати овери уговор, плати порезе и таксе, укњижи, и онда се појави нека будала (која те паре потроши) да доказује да му отац, мајка.... нису били при свести и здравом разуму.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Ti sto prave ugovor o poklonu su sigurno prodali parcelu za neku cenu samo je kriju, pa onda kao ugovor o poklonu da zajebu komsije ili nekog drugog. Svaki advokat i sudija drugacije tumaci zakon. Ja sam pitao 5 advokata svinsu rekli da se ugovor o poklonu obara na sudu osim ako nije poklonjeno najblizim srodnicima. Dok recimo ugovor o dozivotnom izdrzavanju ne moze da se obori. Znam razne nacine kako ljudi rade, neki pise duplo vecu cenu u ugovoru pa plati veci porez, neko odmah stavi hipoteku na parcelu...

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Nazad
Vrh