Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cek'o bi im cenu kao i kukuruzu kad u zetvi bude malo 18, pa u prolece malo 20, pa u leto malo 22 i onda pred jesen se udaras nogom u **greška kad ode po 20. Ne mislim bukvalno samo na tebe, nego uopsteno.Sustina je sto nista drugo sem poljoprivrede ne radi ili vrlo malo radi. I sada svi koji imaju novaca ulazu u zemlju. Da smo znali da ce bitkoini biti to sto su danas, ja prvi bi ulozio tamo i sada se brckao na Baliju sa Stanijom
Знам једног, уложио је 8000 еура у биткоине пре једно годину ипо или две, сад је милионер који чупа косу од среће што не може да извуче кеш лову ни еврић. Тако да ни то није сигурно, уосталом Шта је данас сигурно.Sustina je sto nista drugo sem poljoprivrede ne radi ili vrlo malo radi. I sada svi koji imaju novaca ulazu u zemlju. Da smo znali da ce bitkoini biti to sto su danas, ja prvi bi ulozio tamo i sada se brckao na Baliju sa Stanijom
Očigledno da nam ekonomija nije jača strana. POšto se izdaje zemlja u tvom kraju? Podeli to sa cenom zemlje, pa ćeš videti koliko je to isplativo. Ljudi sa kojima sam pričao kažu da im je 3% priliva na godišnjem nivou na uloženi novac super, 5% je ekstra, sve preko toga je ekstraprofitiranje. Kamate su još uvek visoke, ali po meni je ulaganje u zemlju najsigurnija varijanta.
Za sad je cena malko jaca,zasto navodis te cene od pre par godina?Da Tine, dotakli ste se srži pristupa pitanju "cene zemlje".
Nekom je zemlja sredstvo za privrednu aktivnost kojom zarađuje za život, a nekom je zemlja merilo bogastva i ličnog uspeha, statusni simbol.
Tradicionalni menadžment u poljoprivredi, tipa od oca je ostanulo sinu, sumanuto duva balon cena zemlje i biva sokoljen od strane oligarhije. To ! Bravo majstore, domaćine, ukrupnjavanje poseda, veća cena zemlje = veća kreditna sposobnost, ... ! Klasično iznurivanje. Oligarhija će svu tu fizikaliju da se sastave te table kupiti u bescenje, ahahahaa haha hahaha... Kako ?! Slomiće tržište nekretnina !
Cene arende će oboriti cena kukuruza od 12-14 RSD i soje 25-30 RSD. Šećerna repa je već trsila samo ovdašnji nusu obavešteni.
Neki od ovih momaka ovde su lepo primetili:
1) sve je krahiralo, jedino poljoprivreda radi i velika je navala
2) većina sadašnjih zemljoradnika zna samo to da radi.
Multinacionalni kapital+krupni domaći kapital+vrhunska menadžerska znanja, tehnike i moć SPRAM seljačke kuće i molitve: od oca je ostanulo sinu državo pomozi !
Da je da se porvemo pa u redu, ovako...
Ovako ćemo se porvati kad sirotinja raja potegne nož il gaserovac, šta kome već bude zgodno.
Izmedju ostalog da znaš ,sada kada si oženjen(i na papiru) žena mora da dodje u banku i da ti potpiše njenu saglasnost da uzimaš kredit.Samo da znaš.Sve je tako, samo sto banka mi nece dati da kupim 50kj jer nemam toliko nehipotekirane imovine Jedino da procene mene koliko vredim pa ako ne vratim nek me na tenderu prodaju