SAMA
Moderator
Na zalost dosta ima i onih,koji su srecni kad ne moraju prodati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Momacka cena, kod nas traze po 8+, a trguje se po 6-7.
E ja da imam 90000,bi oma kupio,pa sta kosta,da kosta.Kod nas neko zatisje ili igra zivaca izmedju prodavaca i kupaca ili je susa pritegla kajise do maximuma ali zemlje trenutno bas dosta na prodaji trenutno je najaktuelnija tabla od 14kj u komada za 90000evra ali niko se ne nudi da je kupi po 1,2,3,4,5kj ima koliko oces.Inace ova od 14kj je 1 klasa zemlje ravna kao tepsija!
Bila je u ponudi AIK banke kreditna linija za kupovinu zemlje i to subvencionisani kredit dinarski 3% kamate. Iz ličnog iskustva mogu ti reći da su retke takve prilike. Ne treba ih propuštati.Iskreno nisam ni razmisljao kad veliki cute gde ja ficfiric da se guram,a i trenutno malo koja banka bi mi odobrila toliki kredit na toliko godina i toliki iznos trenutno je stanje tako da svaka banka trazi hipoteku 150% u odnosu na kredit jbt ga bice zemlje i vise nego sto nam treba,a kakva je situacija u drzavi veci je rizik uloziti toliki novac na zemlju nego otici u kockarnicu i sve staviti na jedan broj!
Racunica ide odlicno,u poslednjih 15 sezona prosecna zarada po jutru je bila 252 e.Ako nadjes u Indjiji zemlju po 3800 evra/kj za 15 godina ce se sama isplatiti,ostane ti da platis kamatu a tebi zemlja...U svakom pogledu...Kako ide ekonomska racunica za neki kredit od 10 15 godina za tu zemlju? Jel bi ti mogla otplacivati samu sebe?
MOžemo da računamo i obrnuto. Prihod od 252 po kj, izadje oko 3,8% na godišnjem nivou. Za trenutne uslove pristojan prihod, s obzirom da su kamate na rekordno niskom nivou. Takođe me interesuje da li je to prihod nakon što se uračuna zakup zemljišta? Ukoliko je taj prihod dobijen nakon odbijanja troškova arende, a pretpostavljam da jeste, prihod na godišnjem nivou se duplira. Tako da 7% prihoda na godišnjem nivou je već solidna zarada. Sve ovo objašnjava zašto je cena zemlje i dalje prilično visoka kod nas. Jednostavno višak novca nema gde da se investira, naravno oni koji ga imaju. Ljudi idu na sigurno. Naravno ništa u životu nije sigurno, ali rizik ulaganja u zemlju je prilično mali. Pogotovo ako je izdate nekom pouzdanom poljoprivredniku, koji će voditi računa o toj zemlji kao i svojoj.Racunica ide odlicno,u poslednjih 15 sezona prosecna zarada po jutru je bila 252 e.Ako nadjes u Indjiji zemlju po 3800 evra/kj za 15 godina ce se sama isplatiti,ostane ti da platis kamatu a tebi zemlja...U svakom pogledu...