Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Moram vam ispricati danasnji dogadjaj. Zovem cisto informativno jedan oglas za zemlju. 3.25kj u pitanju. Sa dve strane kanal, a sa trece te stalno gaze jer je prometan put. Racunam da ne moze traziti vise od 5000e/kj, kad ono rece mi 30.000e:sta: Zabezeknut da prvo nisam dobro razumeo, kad ponovi mi covek 30.000e za 3.25kj.:osmeh: Nije zadnja cena, mozda popusti malo. Kako sve preko 16.000-17.000e za tu parcelu je previse, nemamo sta da pregovaramo, jer kontam da 14.000e nece spustiti:haha:

U tom kanalu nema sta nema. A najvise starih sporeta i slicnih stvari:osmeh: Trebao sam mu reci, da kad proda za te novce posalje i meni kupca za 9000e/kj da prodam svu zemlju i promenim delatnost:ideja:

Nije ucena nego se tako namestilo.Ja godinama merkam tu parcelu ali taj uncut nije hteo da mi je proda iako sam pazario od njegove familije sve okolne parcele koje su oni tako usitno medjusobno podelili a on iz nekog inata nije teo da to obradjuje pa je sve zaparlozio.Nisam ni sad bio obavesten da se prodaje nego me pozvao komsija i rekao mi da je njegova zena cula da mu cerka prodaje tu parcelu.Ja se odmah spakovao pa u Rumu kod nje i pade dogovor za minut .Sad ce lovci da se naroguse jer ce da ostanu bez remize za fazane i zecove koje su tuda redovno prasili sa puskama.

Ove njive su mi kod potoka vise jezera a imam zemlje po celom ataru , al sam uvek gledo da kupim zemlju pored jezera jer je tu ponajbolja i lako se obradjuje.

Pre neki dan u Crepaji je prodato 3 kj po 10000e za kj, trazeno je 10500, ali su se nasli ipak na 10000, kupac je iz Panceva.
Licno mislim da je preplatio, ali, valjda on ima svoju racunicu, posto je sada spojio dve njive.....
Ima računicu da radi 25 godina samo da ju otplati. Kako nema takvih budala po Hr da im se prodaju njive po tim ili sličnim cijenama ::jako_besan::

Pa ne znam baš da će biti sigurniji kada pukne taj balon i cijena dođe na 3-4000 Eura za kj kao što je kod nas. Isto bi dobivao i u banci a da ne radi apsolutno nista. Ovako se mora svake godine iznova zajebavat da bi mu ostalo nesta ili nista od nje. Za čisto ratarstvo dati tolike novce po kj po meni mogu luđaci i ljudi slabije inteligencije koji ne znaju te novce pametnije oplodit a doslovno sve je pametnije od kupovanja zemlje koja sebe ne moze zaradit 20-25 godina. Od svih nekretnina uloziti u poljoprivredno zemljiste sa prenapuhanom cijenom u vrijeme kada hrana postaje sve jeftinija, ne u placeve, kuću ili stan koji je isto nekretnina i vrijedit ce vise u buducnosti a moze se i rentat nego u zemlju, presmješno.

I onda dođu nasljednici za 10-15 godina i neće se bavit time i prodaju za upola cijene samo da dobiju pare na hrpi za kuću ili bilo šta što neće donet ni kune.

Pa ne znam baš da će biti sigurniji kada pukne taj balon i cijena dođe na 3-4000 Eura za kj kao što je kod nas. Isto bi dobivao i u banci a da ne radi apsolutno nista. Ovako se mora svake godine iznova zajebavat da bi mu ostalo nesta ili nista od nje. Za čisto ratarstvo dati tolike novce po kj po meni mogu luđaci i ljudi slabije inteligencije koji ne znaju te novce pametnije oplodit a doslovno sve je pametnije od kupovanja zemlje koja sebe ne moze zaradit 20-25 godina. Od svih nekretnina uloziti u poljoprivredno zemljiste sa prenapuhanom cijenom u vrijeme kada hrana postaje sve jeftinija, ne u placeve, kuću ili stan koji je isto nekretnina i vrijedit ce vise u buducnosti a moze se i rentat nego u zemlju, presmješno.

I onda dođu nasljednici za 10-15 godina i neće se bavit time i prodaju za upola cijene samo da dobiju pare na hrpi za kuću ili bilo šta što neće donet ni kune.
sigurno je osoba slabije inteligencije a novci su mu pali sa neba,nelupetaj bez veze :cao:

@SteveO

Ok, ako u nekom kraju neko može da kupi zemlju za 1000 evra po kj, jel taj treba onda da kaže da si ti ludak i slabije inteligencije zato što u tvom kraju plaćaš zemlju 3-4000 evra. Preterao si i vređaš!

Kako nema takvih budala po Hr da im se prodaju njive po tim ili sličnim cijenama
Боље тражи купце из Италије! Види колико је земља нпр. у Тренту. Кад додаш и чланарину задрузи од 10.000€/Ха кад ће њима да се исплати? Од 67. минута: https://www.youtube.com/watch?v=iugwypcjv6w
Ја сам иначе нашао земљу у Хрватској и јефтиније од тих 3-4.000€ које наводиш ал' постоје административне препреке за куповину (за сад).

@Goran: pa ako je hrpio novce sa 100 jutara 5 godina da bi kupio 10 jutara za 100 000 Eura i čekao povrat ulozenog novca 25 godina sigurno nije pametna investicija, to ce mu reci svaki iole pribran promatrač. Tu je definitivno najpametniji onaj koji uspije prodati zemlju po toj cijeni, prakticki po cijeni građevinskog zemljišta jer ce on zivit od kamate ili bilo čega a ovaj baja će rmpačit idućih 20 godina i živit kao sirotinja ako mu je vecina zemlje kupljena po tim brojkama da bi nulirao. Očito ljudi vole radit eto samo nek se radi, ima takvih i oko mene ali ne bas toliko ekstremnih. Da se razumijemo, pričamo o ratarstvu i standardu kakav je kod nas i kod vas, ne o Nizozemskoj gdje siju tulipane i gdje vrijedi dat 30 000 Eura za hektar jer u krajnjem i kila bilo kakvog povrća uzgojenog tamo je 5x skuplja nego kod nas.

Ja sam samo misljenja tj realne konstatacije da je na 4-5000 Eura/kj otplata zemlje cca 10 godina, da netko ide u bilo kakav rizik biznisa a pogotovo nosit se sa ucjenama svih otkupljivaca da bi dobio ulozeno nakon 20-25 godina je za mene nenormalno, da se ljepse izrazim. Isprika na prvoj klasifikaciji ali stvarno mi nisu jasni ti likovi, pogotovo jer time dizu cijenu svim ostalim a ni sebe ne usreće previše. I onda se za 10 godina probudi Afrika i Azija te modernizira pa hrana bude jos jeftinija tj bude je vise i onda ce se cudit zasto poljoprivrednici propadaju.

@Goran: pa ako je hrpio novce sa 100 jutara 5 godina da bi kupio 10 jutara za 100 000 Eura i čekao povrat ulozenog novca 25 godina sigurno nije pametna investicija, to ce mu reci svaki iole pribran promatrač. Tu je definitivno najpametniji onaj koji uspije prodati zemlju po toj cijeni, prakticki po cijeni građevinskog zemljišta jer ce on zivit od kamate ili bilo čega a ovaj baja će rmpačit idućih 20 godina i živit kao sirotinja ako mu je vecina zemlje kupljena po tim brojkama da bi nulirao. Očito ljudi vole radit eto samo nek se radi, ima takvih i oko mene ali ne bas toliko ekstremnih. Da se razumijemo, pričamo o ratarstvu i standardu kakav je kod nas i kod vas, ne o Nizozemskoj gdje siju tulipane i gdje vrijedi dat 30 000 Eura za hektar jer u krajnjem i kila bilo kakvog povrća uzgojenog tamo je 5x skuplja nego kod nas.

Ja sam samo misljenja tj realne konstatacije da je na 4-5000 Eura/kj otplata zemlje cca 10 godina, da netko ide u bilo kakav rizik biznisa a pogotovo nosit se sa ucjenama svih otkupljivaca da bi dobio ulozeno nakon 20-25 godina je za mene nenormalno, da se ljepse izrazim. Isprika na prvoj klasifikaciji ali stvarno mi nisu jasni ti likovi, pogotovo jer time dizu cijenu svim ostalim a ni sebe ne usreće previše. I onda se za 10 godina probudi Afrika i Azija te modernizira pa hrana bude jos jeftinija tj bude je vise i onda ce se cudit zasto poljoprivrednici propadaju.
potrudi se da skupiš dovoljno obradive zemlje pa te nece pregaziti afrika i azija :ppozdrav:

Ja iskreno jedva cekam da dodje do pucanja StevO-inog balona, jer to ce znaciti da u Srbiji mozes i sem proljoprivrede da zaradis koji dinar, tad bi trebalo da privreda nasa cveta! Samo jedno veliko pitanje ako to nebude pre 2050 godine onda mene vise nema i dotle cu morati da kupujem zemlju po ceni od 7000+ eur po jutru a to mi se bas ne svidja. Jer slabo ce se nakupovati po ovakvim cenama ! :osmeh:

Nazad
Vrh