Cena tovljenika na tržištu

Још мало и од нигде. Границе ће бити затворене.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Значи да сада не може из Пољске преко Мађарске, него морају около (Чешка-Аустрија-Словенија-Хрватска или Украјина-Румунија). Ово може да буде значајније што се тиче готових производа (посебно од говеда) него забрана за Немачку.

Како стиже месо из Русије?

Са једним месаром сарађујем, увек плати више него што је тржишна цена. Ови што спуштају на 140-150 динара су превише алави накупци.

Kakva su vam iskustva sa cenom ako je gazdinstvo u sistemu pdv? Znam kako ide na papiru ali da li se u praksi dobije veca cena ili upakuju pdv u dogovorenu cenu? Ne znam da li cu imati nekih “pogodnosti” sad kad sam u pdv… bar sto se tice cene svinja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Зависи од купца, биће још да ти траже пдв назад, као то је њихово...
Требало би на данашњих 160 + пдв. Мада има и оних што плаћају 165 са пдв, као да се нађу на пола пута. Углавном треба пазити да ти после не будеш у проблему код плаћања пдв-а и утаје истог код фактурисања да не буде "решићемо"...

Погледај добра земља што иде на б92 викендом. Тамо је инспекторка све лепо објаснила и ништа није сакрила. Има недоследности где то месо заврши, постоји индиција да га продају као свеже месо.

d63faecd8b6e7dfbcc737881e2c4033a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh