Cena tovljenika na tržištu

160 plus pdv sl nedelje
Ako budu ove cene do leta nece ih niko toviti
A cena prasica 470i pdv

160 динара + пдв.
Сад ће навала прасића за продају а не у тов и за неколико месеци ни прасета ни товљеника. Ко је рекао да имамо развојну стратегију у пољопривреди...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ljudi koji su ubacili u tov placu zbog lose cene
Macvani placu jer nisu napunili iako vide da nema cene tovljenika
Lacarak i taj deo srema oni ne placu oni su besni ko riseve jer im zabrana jos traje a ko zna kad ce ih pustiti bez obzira sto je losa cena
Mesari kukaju jer im je skupa nasa svinja iako i sami tove pa kukaju da su pukli na svom tovu uvoze valjda im lakse i veca zarada na uvoznom mesu al tim uvozom srusili sebi cenu i drugima
Mesari macvani kukukaju da se pusti uvoz prasadi iako nema cene tovljenika platice skupo uvozno prase jer ce mesari da zarade na uvozu praseta i posle tog tovljenika da otkupe za dzabe
Prasad sa otkupa niko nece odnosno idu za dzabe a za tov preko 400 din, razlika po prasetu preko 100 din po kg a da mu das tu vakcinu ne kosta ni 100 din po prasetu vec si mu odseko rep i ustrojio.
Ko ovu ludnicu prezivi **greška ga

Око 250 динара две вакцине по прасету, ми сад уводимо и пррс. Биће око 400 динара по прасету.
Неко кочи месаре да дигну цену меса. Од оних прича јака конкуренција нема ништа кад су им цене једнаке, кад један има попуст, следеће недеље други. Који мањи месар одскаче ето инспекције.
Све ми се чини да ћемо опет имати на лето и јесен житарица за извоз као пре пар година.

3700-3800 динара (ако има 13 комада прасића у леглу) прасе са крмачом + (~ 250 кг) 10-ак хиљада динара концетрата за неких 110-120 кг живе ваге.

160i pdv farma
Kad je bilo 250 hteli smo 300din nije nam bilo dovoljno eto sad za onih 300 sad cemo dobiti po tamburi na 140-150

160i pdv farma
Kad je bilo 250 hteli smo 300din nije nam bilo dovoljno eto sad za onih 300 sad cemo dobiti po tamburi na 140-150
Ajmi objasni samo kako smo to mi stocari,uticali na cenu od 250,300 I sada od 150 din? I kada smo mi u poslednjih deset godina mogli da uticemo na cenu I da je mi formiramo po nasim zeljama

Nazad
Vrh