Cena tovljenika na tržištu

Potrebna je stabilna i predvidiva cena ko u evropi. Ako cena skace skoci 1 do 3 posto nedeljno isto tako i pada a ne da stane otkup i nikom ne treba cena padne 30 posto ili sednu pa se dogovore cena skoci 40 50 dinara preko noci to traje 3 dana samo srecni utovare jer su im bas tad slucajno stigle svinje i posle 3 dana otkup stane cena padne 50 din. Ok svinje dzabe naredni 10 godina izlazim iz tog posla nikom nista aj zdravo ili kad su svinje probile 300 din onda drzava stiti gradjane zamrzava cene mesa onda nije trzisna ekonomija. Potrebna je stabilnost i predvidivost da bi se planiralo i radilo planski a ne ovako ko kauboji
Svinje se zatvaraju kad su najjeftinije a ne kad su najskuplje, koja cena da isplati cenu praseta od 15 hiljada? Inače slažem se sa tobom.

А скоро сви греше у постављању једначине а то је да сваку туру гледају од нуле и 100% улагања.
Ту лежи проблем. Уназад две године је стабилна цена. Испаде да добијеш паре, потрошиш све и идеш да зајмиш паре за нову туру. Па кад падне цена ти још дужан.
Већ сам писао и мене занима колико су плаћени товљеници од супер прасића, али видим са не одустају. А то не може свако да профитира.

Kaze narod da je prase iz Lidla extra i svinje iz EU, pa vi ne znate!
"Nek mu kuca peva i kuj ga glasa"
To oko lidla je bila rasprava samo oko termina 'crkotine'.Ali stvarno nisam primetio(možda nisam pažljivo čitao)da je neko ovde komentarisao da je kvalitet mesa bolji u marketu nego sveže obradjeno prase iz obora...mislim da to uopšte nije upitno.Pozdrav

А скоро сви греше у постављању једначине а то је да сваку туру гледају од нуле и 100% улагања.
Ту лежи проблем. Уназад две године је стабилна цена. Испаде да добијеш паре, потрошиш све и идеш да зајмиш паре за нову туру. Па кад падне цена ти још дужан.
Већ сам писао и мене занима колико су плаћени товљеници од супер прасића, али видим са не одустају. А то не може свако да профитира.
Trzisna cena plus pdv to je cena za dance, pre 20 dana kad sam se cuo sa Djurdjevicem 180 din sa 8 pdv za nasu obicnu robu a 180 plus pdv za super tovljenike od super prasadi iz danske.
Nista narocito taj uvoz prasadi im dodatna ekstra zarada mislim na klanice a i nakokaju odjednom puno svinja za praznike

Aj vec kad pricamo
Tesko je danas u Srbiji pronaci toliku prasad odjednom da se popune tolike farme za odredjeni praznik.Sad se puni za uskrs i prvi maj, tempiraju se da svinje stignu kad najvise treba, druga bitna stvar ima puno krupni tovljaca pa je opet tesko u Srbiji naci 1000 prasadi na jednom mestu osim delte Hola i par farmi aj ti sad i januaru nadji 100 hiljada prasadi koliko ce se uvesti
Jako bitna stvar neka vrsta koperacije sa klanicom natovarim ti svinje a ti ces od te klanice kupiti prasad hranu itd usluzan tov ili moderno ropstvo al veci deo Macve tako funkcionise a sa druge strane imaju siguran plasman itd.
Neki ljudi ne znaju da stanu neki ne mogu zbog kredita pdv, neki su ne zaglavljeni zivcani pa dok ne obesi se nece da odustane.

A sa druge strane ajde ti zatvori 200 krmača i proizvodi prasad kad svi tovljači se ubiše kupujući super prasad iz uvoza ne pitajući za cenu, kažu naše ne valja!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jeste brate lakse reci neg uciniti pa 20 krmaca da kupis opremis sve po ps treba ti brdo para a ne 200 krmaca treba ti milion evra to mogu da sanjam
Pa neko ima taj milion, i može to da uradi. Problem je plasman robe na kraju, pošto kako sam već pisao ispada da se danski super prasići neprikosnoveni i pored astronomske cene.

Da kupiš 200 super prasića po super ceni treba ti više para nego za tih 20 nazimica. A nazimice ti ostaju kada se oprase i ponovo će da se prase.

To oko lidla je bila rasprava samo oko termina 'crkotine'.Ali stvarno nisam primetio(možda nisam pažljivo čitao)da je neko ovde komentarisao da je kvalitet mesa bolji u marketu nego sveže obradjeno prase iz obora...mislim da to uopšte nije upitno.Pozdrav
Nisi dobro ispratio, tamo je i g... slatko samo kad je jeftinije nego iz "obora"

То у вези 200 крмача и објеката, кладим се да код вас (учесника у теми) постоје старе фарме или празне задруге у којима имају објекти баш за то, можда су чак и намештени само стоје празни. Е сад то чека некога да ли да пита на правом месту или ће да то добије по заслузи.
Већ сам писао, ма колико се неки љутили на овакво тржиште код нас у пољопривреди нема логике било шта ново правити и купити већ старо окрпи и гурај даље.

Pa ovde se raspravlja šta je starije, koka ili jaje?
Da li mi zbog preteranog uvoza prasica nemamo dovoljno naših a samim tim i dovoljno domaćih tovljenika ili zbog nedostatka domaćih prasica a samim tim i tovljenika moramo da uvozimo i prasice i svinjsko meso?
'Ajde da vidimo u kom grmu leži zec?

Pa ovde se raspravlja šta je starije, koka ili jaje?
Da li mi zbog preteranog uvoza prasica nemamo dovoljno naših a samim tim i dovoljno domaćih tovljenika ili zbog nedostatka domaćih prasica a samim tim i tovljenika moramo da uvozimo i prasice i svinjsko meso?
'Ajde da vidimo u kom grmu leži zec?
Ni koka ni jaje, već od naših prasića i tovljenika tamo neki žvalavog kum nema nikakve koristi. A kada uveze to što uvozi, uzima goleme pare. I ko zna koliko još njih u nizu....

Da mali je sa 200. Mi sa 700 u turi smo onako.
Danski prasici jesu superiorni. Rezultati to govore. Ko nije probao ne moze da prihvati. Imam kupaca zitarica iz BiH koji je raspatio svoje krmace a uvozi 1000 komada iz Danske na 3 meseca. Kaze da mu se vise isplati nego svoje da ima.

Nazad
Vrh