dragan.kovacev
Član
Kaze narod da je prase iz Lidla extra i svinje iz EU, pa vi ne znate!
"Nek mu kuca peva i kuj ga glasa"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svinje se zatvaraju kad su najjeftinije a ne kad su najskuplje, koja cena da isplati cenu praseta od 15 hiljada? Inače slažem se sa tobom.Potrebna je stabilna i predvidiva cena ko u evropi. Ako cena skace skoci 1 do 3 posto nedeljno isto tako i pada a ne da stane otkup i nikom ne treba cena padne 30 posto ili sednu pa se dogovore cena skoci 40 50 dinara preko noci to traje 3 dana samo srecni utovare jer su im bas tad slucajno stigle svinje i posle 3 dana otkup stane cena padne 50 din. Ok svinje dzabe naredni 10 godina izlazim iz tog posla nikom nista aj zdravo ili kad su svinje probile 300 din onda drzava stiti gradjane zamrzava cene mesa onda nije trzisna ekonomija. Potrebna je stabilnost i predvidivost da bi se planiralo i radilo planski a ne ovako ko kauboji
To oko lidla je bila rasprava samo oko termina 'crkotine'.Ali stvarno nisam primetio(možda nisam pažljivo čitao)da je neko ovde komentarisao da je kvalitet mesa bolji u marketu nego sveže obradjeno prase iz obora...mislim da to uopšte nije upitno.PozdravKaze narod da je prase iz Lidla extra i svinje iz EU, pa vi ne znate!
Trzisna cena plus pdv to je cena za dance, pre 20 dana kad sam se cuo sa Djurdjevicem 180 din sa 8 pdv za nasu obicnu robu a 180 plus pdv za super tovljenike od super prasadi iz danske.А скоро сви греше у постављању једначине а то је да сваку туру гледају од нуле и 100% улагања.
Ту лежи проблем. Уназад две године је стабилна цена. Испаде да добијеш паре, потрошиш све и идеш да зајмиш паре за нову туру. Па кад падне цена ти још дужан.
Већ сам писао и мене занима колико су плаћени товљеници од супер прасића, али видим са не одустају. А то не може свако да профитира.
Pa neko ima taj milion, i može to da uradi. Problem je plasman robe na kraju, pošto kako sam već pisao ispada da se danski super prasići neprikosnoveni i pored astronomske cene.Jeste brate lakse reci neg uciniti pa 20 krmaca da kupis opremis sve po ps treba ti brdo para a ne 200 krmaca treba ti milion evra to mogu da sanjam
Nisi dobro ispratio, tamo je i g... slatko samo kad je jeftinije nego iz "obora"To oko lidla je bila rasprava samo oko termina 'crkotine'.Ali stvarno nisam primetio(možda nisam pažljivo čitao)da je neko ovde komentarisao da je kvalitet mesa bolji u marketu nego sveže obradjeno prase iz obora...mislim da to uopšte nije upitno.Pozdrav
Ni koka ni jaje, već od naših prasića i tovljenika tamo neki žvalavog kum nema nikakve koristi. A kada uveze to što uvozi, uzima goleme pare. I ko zna koliko još njih u nizu....Pa ovde se raspravlja šta je starije, koka ili jaje?
Da li mi zbog preteranog uvoza prasica nemamo dovoljno naših a samim tim i dovoljno domaćih tovljenika ili zbog nedostatka domaćih prasica a samim tim i tovljenika moramo da uvozimo i prasice i svinjsko meso?
'Ajde da vidimo u kom grmu leži zec?
u turi 200kom? mali tovljac?Koliko je samo ugašeno malih tovljača tipa 200kom u turi...da bi par njih se bogatilo..