Cena tovljenika na tržištu

Klanice mogu da obore cenu i taj scenario smo gledali ali samo sebi jamu kopaju tim zajebavanjem ,jer ce se broj stoke samo smanjivati ,u jednom trenutku ce se i situacija u evropi srediti onda nema jeftinog uvoza nema domace svinje bice zajebano i po klanice

Свеже месо је мало поскупело, чисто да испрате ситуацију. Као што кажете када се ситуација смири у европи а најављују да ће корона нестати на пролеће биће весело. Ма колико била јака еу, и њихови фондови се троше.

Провлачи се кроз стране медије ту и тамо. Појављују се лекови који делују против короне( не мислим на ивермектин) који лече симптоме болести. Сад то полако почињу да форсирају. Али то је нека друга прича и тема. Углавном на пролеће ће бити 2 године од званичног почетка.

Naravno da ce ici cena dole, oni su podigli cenu da bi cena u mesarama otisla gore i sad ce da skinu cenu zive vage a cena u mesara ostace ista samo se pitam sta ce da kolju oni jer nema robe

I kod mene u okolini ta cena "provejava"...Ali, nešto slabo interesovanje...Prve komšije imaju 2 komada za prodaju,kupac za jedno bio,u načelu se dogovorili,al kaparu ne ostavi, i nema ga...Zanimljivo da baš ima dobra ponuda debelih svinja za klanje,puna vrata Oglasa na lokalnoj prodavnici...

Pozdrav! Kod nas u lokalnoj klanici 190 + pdv ako se nesto nije promenilo..pare kad tad 😂. U selu se uglavnom 200 trazi.
Kako racunate konverziju hrane, jel celokupnu kolicinu sto je tovljenik pojeo od rodjenja ili odkako je usao u tov?

Od mene drugar uzima sad za vikend oko 180 kg ima po 210 smo se dogovorili. Taj jedan mi je visak pa neka ide. Inace za vekend i ja moje pod noz, skupi su za odrzavanje na ove cene 😀

Verovali ili ne ali ja sa drzanja krmaca i prodaje prasica polako prelazim na tov jer mi to deluje mnogo lakse i bezbolnije a sad videcemo.

Nazad
Vrh