jolecompany
Član
I friska 'leba od juceKod nas na malo još i drže cenu 200-240,ali kilavo to ide.
Ja sam zadovoljan što mi objekat prazan.Više ni za sebe ne držim.A i ove godine mnogi idu istim putem.Ješćemo sveže smrznuto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I friska 'leba od juceKod nas na malo još i drže cenu 200-240,ali kilavo to ide.
Ja sam zadovoljan što mi objekat prazan.Više ni za sebe ne držim.A i ove godine mnogi idu istim putem.Ješćemo sveže smrznuto.
Nemaju neke ekstra subvencije nego im je stao izvoz za Kinu i sad moraju dati ispod cijene samo da se rjese stoke i da vjerojatno i tamo mnogi zatvore. Moji si drzali prije 17 18 godina svinje i kad je dosao interventni otkup dali su kilu po 85 dinara vjerovali ili ne i od tada se bavimo ratarstvom i iskreno spasili smo se.Sramotna cena, a sta tek rec za 1 evro ako je ova informacija tacna.
Da li Spanjolci imaju neke velike subvencije ili idu svesno u minus? Da li se zna do kad ce oni imati zalihe ovakvog jeftinog mesa?
Ja imam 12 komada za sebe i familiju, danas sam cuo da komsije prodaju po 175 na komad dva.
---
za Marka
kod mene veliki dobijaju dosta zemlje, a vidim i da su neki zaposlili mesare i nose meso za Beograd pa mozda uspeju delimicno da pokriju gubitak, ovo sve naravno ako ovo ne potraje dugo.
Ima i tu opcija zelene gnojidbe itd al da stajnjak je prvo i osnovno za popravmjanje humusa. Al kad na ovu cijenu ne vrijedi onda ne vrijedi.A шта ћемо за стајњак то се нико не секира што нам је хуму с пао на 2 посто господо сељаци жртвујте се мало за добробит земље сак кад смо постали тигрови виби да зезнете ствар
Mislim da je vise rec o pomodarstvu nego o tome da nema racunice gajiti za sebe.Mada realno na ovome se radilo dugo,da se napravi potrošačko društvo,e sad problem je što je to potrošačko društvo puka sirotinja.
Kod mene samo u ulici je do pre 10 godina u ovo vreme bilo bar 10 tovljenika za klanje (ljudi koji su čuvali za sebe.)A danas u krugu od 5km nema ni jedan jedini.