Cena tovljenika na tržištu

Kod mene svi u okolini plaćaju 120, zato me interesuje, odakle te cene koje spominje član @Maxa , zato što je to trenutno misaona imenica za sve.

To je kao kad meni prodavac kaze da je prodao na barzu po 24din a mi zapravo tovarimo tu barzu (a on to ne zna) i placamo 23.4din. Znaci prodao je na 23.2 dovezeno samo meni ne govori istinu :unsure:

Pa da kontaktm ja da je to, to, al nevidi čemu poenta tog pisanja, kontakt jedino da neradi on za klaničari, pa da navija da se ubaciva u tov sa pičom da će cena biti bolje.....

Mislim da svi treba da odustanemo od tov, pa nek braća Srbi idu u Lidl, pa nek jedu nemačke svinje zamrznute pre 20 godina....

Mitros je digao cenu na 170 za polutku što za dobre svinje izađe oko 150 din.Tako da to što on priča uopšte nije nemoguće.Naročito za farmsku robu.

@Maxa Vidi druže, konkretno sam tinpitanje postavio, a ti demagogiju, opleti pa odleti....

Svaka tebi čast ako ti imaš neku računicu na ovu cenu svinja i tu cenu prasića koju pominješ kao ulaz, a o ceni hrane da nepričamo....

I @Maxa , samo još jedno pitanje, kako resavas kašalj, koji u 90% slučajeva donesu farmski prasići?

Poslednja izmena:
Bio sam na mnogo otkupa, u nekim ozbiljnijim klanicama, ali ovde sam prvi put cuo za farmsku robu.
Voleo bih to jedno prase da ubacim sa mojima pa da vidim cudo nevidjeno.
Ali to vrv ne moze obicnom hranom, ide specijalna do koje se ne moze doci, posebno se uvozi za velike farmere po povoljnoj ceni itd.
Mozda se i osvestava, ko zna.
Mi obicni smrtnici koji nismo zadovoljni cenom a nismo u stanju da se dogovorimo i slozimo, nemamo nacin da uticemo na klanicare i drzavu, mozda je bolje da trazimo neki posao u nekoj lokalnoj "fabrici" kineskoj, turskoj, pa i nemackoj, svejedno, nasa vlast nam je to omogucila... sta ce da jedemo, i nije toliko bitno, meso je meso, ne pise na njemu kad je zamrznuto ni odakle dolazi, da li je sa farme ili iz Milojkove baste...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

@Maxa Vidi druže, konkretno sam tinpitanje postavio, a ti demagogiju, opleti pa odleti....

Svaka tebi čast ako ti imaš neku računicu na ovu cenu svinja i tu cenu prasića koju pominješ kao ulaz, a o ceni hrane da nepričamo....

I @Maxa , samo još jedno pitanje, kako resavas kašalj, koji u 90% slučajeva donesu farmski prasići?
Nema kaslja.

Eh da, kad bi bili mala deca pa da se igramo ringle ringle raja.....

Voleo bi da nam ti ovde izveden tvoju matematiku tova, nemoraš koliko komada radiš?
Slusaj ovako

Seljak ne treba da uzme papir i olovku pa da izracuna svaki turnus, nego da radi samo.
Ne moze se na jednom svincetu zaraditi 50e to vreme je proslo, treba ici na vise komada a manje zarade po komadu pa se na kraju skupi, +subvencije + zemlja po prava preceg zakupa i to po pocetnoj ceni.A turnus se vrti svaki drugi na 95-100dana.

Takva je trenutna situacija, ali takvo raazmisljanje i takva politika je dovela do kolapsa kako u svinjarstvu tako u tovu junadi i mlecnom govedarstvu.

Slusaj ovako

Seljak ne treba da uzme papir i olovku pa da izracuna svaki turnus, nego da radi samo.
Ne moze se na jednom svincetu zaraditi 50e to vreme je proslo, treba ici na vise komada a manje zarade po komadu pa se na kraju skupi, +subvencije + zemlja po prava preceg zakupa i to po pocetnoj ceni.A turnus se vrti svaki drugi na 95-100dana.
Na subvencije se ne može računati one kasne i po 2-3 godine. A kod nas zemlje slobodne nema

Nazad
Vrh