Cena tovljenika na tržištu

I ja jutros 12 kom prosek 123kg po 170. jedva i ta cena.

Jos koji mesec tendencije pada,pa ce pasti cena i u marketima.Kakva je to bagra.Toboz se sekiraju za obicne smrtnike krajnje potrosace.Treba rasprodati smrznute zalihe kupljene po stotinjak dinara.::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::

Ne znam da li su smanjili cenu u marketima,jer povecali su zbog kalkulacije na svinjsku cenu od 200,e pa nije vise 200,nek smanje,sad je 170.Ekstra profit sa akcentom na Matijevica i ostale monopoliste u ovoj grani privrede

Davno su te smrznute zalihe rasprodate. Da su ih imali sigurno ne bih dopustili skok sa 130 na 200 rsd.

Davno su te smrznute zalihe rasprodate. Da su ih imali sigurno ne bih dopustili skok sa 130 na 200 rsd.
Aludirao sam vise na otkupljenu kolicinu piletine,koja se sad po visestrukim cenama krcka.Puzdano znam da je i veca kolicina prasica smrznuta i takodje ceka skok cene i ekstra profit.Kupaju ih u bazenima s nekom hemijom i kada se odmrzne,izgleda potpuno sveze.Jedino sto se nesme ponovo zamrzavati.Sasvim sam siguran da su i na tovljenicima isto ekstraprofitirali.Mozda ima neko kompetentniji,ali neki nasi klanicni giganti sigurno imaju visemesecne zalihe.Zalosno je samo sto se pod imenom SVEZE svasta prodaje.:osmeh:

Oni tek sada pune zalihe za zimu. Dali su malo cenu gore da zamiriše i sada love u mutnom. Napravili situaciju da ljudi pomisle "daj odmah da tovarim dok još daju nešto".
Kamioni zuje nenormalno. Retko kad se ovako mnogo aktiviraju. Vrlo moguće da će ići još cena gore i to na jesen koja nam je na pomolu.

Znate li kolika je carinska stopa za uvoz tovljenika i ostale stoke iz Hrvatske? Koliki su prelevmani?

Sutra utovar po 165. Ne znam ni sam sta da radim. Kod nas je bio plafon 175 i to samo za jednu nedelju.

Danas bio kolega u poseti našem kupcu, cenu svinja je spustio ali zato cenu mesa drži na istome. Kupaca i više nego dovoljno ...

Nazad
Vrh