Razumem komso tvoje pisanje, ali na zalost ne I razmisljanje. Dobro nemamo sada zagarantovanu cenu koji ja potenciram I sta sada imamo? Mislis li da ako kukuruz krene sa cenom, soja da ce cena tovljenika otici gore? Ne bih se smeo opkladiti, vidis sta uvoz radi. Ova cena nije zbog jeftine hrane, nego zbog uvoza. Ako taj tovljenik kosta recimo tih 20 000, ko moze da tvrdi da ce cena biti recimo 180-190 da se nadjemo u plusu. To sto pises uopste nije pravilo, evo primera: uporedi cenu vestackog djubriva, goriva I cenu psenice, prosle I ove godine. Kamo srece da za sve ima neke garancije. Ti radis samo svinjarstvo, pa nisi mnogo upucen u druge oblasti, gde dodjemo I do goreg od ovog trenutnog. Kada se gajbica paradajza prodaje za 150 dinara kao 2011 god ili kada ljudi prodaju jabuku za bagatelu I kao I svinje ne mogu da prodaju. Zato drzava treba da stane iza proizvodjaca za pocetak bar na ovaj nacin. Gledao sam ja tvoje priloge na tv-u, svaka cast, ulazes uzimas kredite, verovatno kupujes I dobar deo hrane, sve to stoji, ali da drzava hoce da stane iza nas I udari po usima uvoznike, podstakne izvoz, zagarantuje ti da nemoze doci u ovu situaciju da molis da prodas po mizernoj ceni. Pisi ti, ocekujem ispravke.
Pada kisa I kod mene.