Cena tovljenika na tržištu

125 din/kg slabo se tovari. Sve to stoji, ali nece taj sto prodaje prasice skinuti cenu na 120-130 dinara da ovaj sto kupi ima zarade. Znamo kako je drzati krmace, gajiti prasice. Da se razumemo I ja treba da dokupim prasica. Znaci realno pisem. Sto se tice cene tovljenika ovo je katastrofa. Uvozi se, jos ljudi imaju poprilicno tovljenika, a znamo da je posle nove godine uvek losa cena. Zadnjih par godina se vrti 130-150 maksimum januar-februar-mart.

Ocistio sam sve na vreme i po dobroj ceni , ovih dana ocekujem prasenja jedno za drugim ..i ne sekiram se.. bilo je i gore pre 10god kadaje prasetina bila 65 din .. racunao sam tada sam imao zaredu 5 dinara za celo prase i molio da mi kupe // u servisu kod mene jelo se pecenje po celi dan jer je salama bila skuplja i musterije jele . samo da se ne baci
Ako se nevaram ti gore napisa: "Meni posto imam svoje prasice i na cenu od 120 din ostane nesto zarade , ali tovljaci koji kupuju prasad, mogu da placu" a sad druga prica... brate ima nas ovde koji imamo malko vise krmaca i malko vise prasica a samim tim i bravaca pa i cestih utovara a i veeeliku potrosnju hrane... ne bih da davim ali nije poenta da sam "JA" doro prodjem......::prica::

Mozda cika Gruja napasa svoje tovljenike, pa ima vecu ustedu na hrani. :haha: To znaci da mu automatski ostane para do onih 200 din.

Nekad se tovljenik mogao kupiti za topli obrok u firmi.Bilo zarade i na tovljeniku i narod jeo mesa.Ovo danas niko nije zadovoljan.Sto se tice kupovne moci sve osim dzabe je mnogo.Kamo srece da nam se vrati ono vreme da svi imaju.Nada ipak umire poslednja.

Stvarno je sramota sta nam se sve desava prilikom otkupa, da smo spali da ih molimo... Meni su gospoda, da ih ne imenujem, iz jednog uglednog kombinata obecali utovar svinja po 170 din, da bi me potom lagali preko 2 meseca sutra-prekosutra, pa sreda-petak utovar... I na kraju ih nekako namolim i utovare mi po 140 din.. Sve u svemu kad sam seo i izracunao... milina.... preko 4000e me kostalo ono njihovo "sutra-prekosutra". Tako su se meni oduzili sto sam im davao stoku i kada nisu imali pare za utovar i tek pocinjali da rade.... Eeeee *bem ti obraz i vaspitanje...

Da te ispravim. Da imaju ljudi koji rade. Ima I neradnika poprilicno. Pogledaj snimak kako u Beogradu na radnom danu na stotine radno sposobnih satima cekaju da kupe karte za pozoriste. Skupa im vekna hleba od 30 dinara.

Ja imam trenutno 10 prasilja i od 15. do 25.2 ocekujem sest prasenja,i razmisljao sam da krenem da tovim ,ali samo na primer najbolji prased iz legla,ako npr oprasi 10kom,pet najboljih u tov,pet u prodaju,i racunao sam i racunao,kalkulisao sa svim i svacim i sa raznim premixima,mada mislim da se na njih ne treba stedeti i doso sam do jedinog moguceg a najisplativijeg resenja,a to je najbolje je prodati prase,ali i ako se vec tovi,moje misljenje je da svaki ozbiljniji tovljac treba da ima cediljku za soju i ako deo hrane kupuje,a deo proizvodi sad da onda proizvodi soju i jecam,a sad da obrazlozim ;
1. soja je jeftinija ako sami pravimo pogacu i kvalitetnija 100%
2. jecam ima vise proteina od kukuruza,daje bolji kvalitet mesa i kada se u vecoj kolicini koristi u recepturi za koncentrat smanjuje kolicinu soje
3.hranu koju kupijemo treba kupiti odmah nakon vrse jer je tada najjeftinije
I onda se mozda moze praviti neka racunica i zaraditi nesto:ppozdrav:ovako na ovoj ceni od 120-130 din ne ostane ne za gumu od kolica kojima smo isterivali djubre iz svinjca::lose::

Da te ispravim. Da imaju ljudi koji rade. Ima I neradnika poprilicno. Pogledaj snimak kako u Beogradu na radnom danu na stotine radno sposobnih satima cekaju da kupe karte za pozoriste. Skupa im vekna hleba od 30 dinara.

Znam i sam zemljace posto radim u BG-u i gledam zla ocima, pogotovu kada su bile one blokade na Pavlovica mostu (MONTOJA se seca toga 100%), kaze meni kolega "ha ha ha seljacine jedne pa ja za 100e kupio dve zimine za klanje, samo vi nastavite tako, treba mi gospoda da se hranimo"... Kad mu oci nisam iskopao....

- - - - - - - - - -

Komšija Mućak vidi organizuj tvoje da se napravi protest bar u našoj opštini
Pa da nam opet posalju zandarmeriju kao i one godine.... Eeeee komso MONTOJA kad ja tada ne ostade bez kamiona, jer moj matori isao sa njim....

1. soja je jeftinija ako sami pravimo pogacu i kvalitetnija 100%
2. jecam ima vise proteina od kukuruza,daje bolji kvalitet mesa i kada se u vecoj kolicini koristi u recepturi za koncentrat smanjuje kolicinu soje
3.hranu koju kupijemo treba kupiti odmah nakon vrse jer je tada najjeftinije
Treba malo bolje sagledati prilike.
Možeš i suncokretovu sačmu takođe da radiš sa tom aparaturom za soju. Ulja prodaš.
Ne moraš baš ječam. Možeš pšenicu. Više ima proteina = manje ti treba sojine sačme. U žetvi je jeftina. Veća je ponuda. Zastupljena je više od ječma.
Kada to sve probaš i posle toga ipak zvekneš i nemaš za ladnu vodu onda se vratiš na ovu temu i kukaš zajedno sa nama. :haha:

Ljudi da vam ispricam ukratko dokle su stigli sa bezobrazlukom otkupljivaci: naime u obliznjem selu je bio utovar,i kad je kamion vec bio skoro pun, vozac dobije tel. od gazde da vrati svinje jer ne trebaju .Ljudi se uspanice ne zna se koje su cije svinje i nastade frka. Vozac je zvao gazdu i nekako se dogovore, da uzima po 120 rsd ako ne onda mora istovariti sve svinje :zli:ja u pocetku nisam poverovao da je takvo nesto uopste moguce...

ps. predhodni dogovor je bio 135rsd kg

Treba da znate da svima osim proizvodjacima kao sto smo mi odgovara da bude jeftino meso, mleko I hleb. Znaci svi ce se od nakupaca, prekupaca, klanicara, trgovaca,,, ovajditi, samo cemo mi koji najvise ulazemo kiksirati na zaradi. Pored ovolikog zita kupujemo hleb, skuplja flasa soka pet puta od vekne hleba. Jos da bude veca sramota, svi zaradili vise osim poljoprivrednika.

Ti Mucak si gadan tip,ti bi morao sa mosta da nas sklanjas po Vuckovoj naredbi il ode rabota....:ppozdrav: Koja je klanica u pitanju,ovde bas i treba da napises. Od protesta nema nista ,ovaj se prcavi uzdigo ko da je sami Bog,pitanje se resava na izborima,seljaci da glasaju za nekog uglednog ,vrednog i pametnog....al jest qrca takvog nema u politici. Ali ja stvarno ne vidim spas sve dok se ne stvori jaka seljacka stranka koja moze da udje u skupstinu sa 15 poslanika i onda bi bila druga prica al aj sad ujedini ti nas seljake i nadji nekog ko i ako prodje na izborima ne proda se za male pare. Kako god gace skinute do kolena.

Cim iz govnavih cizama seljaci predju u lakovane cipele osete boljeg zivota, zaboravice nas obicne. Daj Boze da se pojavi neki spasitelj.

JBG KUKA da se ja pitam, mi seljaci bi bili postovaniji od ministara i ostale gologuzije, kao i u svakoj normalnoj drzavi. Na zapadu se zna ko sta radi i ko je ko u "lancu" privrede, a kao sto si i rekao, da neko od nasih udje i da zastupa neku "seljacku stranku", znas vec kako bi se ponasali sa njim.... A i svi mi vidimo koliko pare i polozaj promene coveka... nazalost... Pa Dubljane necemo dirati... :ppozdrav:

125 din/kg slabo se tovari. Sve to stoji, ali nece taj sto prodaje prasice skinuti cenu na 120-130 dinara da ovaj sto kupi ima zarade. Znamo kako je drzati krmace, gajiti prasice. Da se razumemo I ja treba da dokupim prasica. Znaci realno pisem. Sto se tice cene tovljenika ovo je katastrofa. Uvozi se, jos ljudi imaju poprilicno tovljenika, a znamo da je posle nove godine uvek losa cena. Zadnjih par godina se vrti 130-150 maksimum januar-februar-mart.

Prosle godine su bile 180 u ovom periodu,a u martu 170,a i pretprosle je ista cena bila a 2012 u ovo doba 150 din, tako da ove cene od 130 ja se ne secam u zadnje tri godine,nemoj pisati ako nisi siguran,utesiti nas neces a da vas ja utesim cena je obicno isla navise od maja,znaci samo da prezivimo februar,mart i april...

Nazad
Vrh