MONTOYA
Član
Jutros kod nas 125din
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ajde ajde. Pitaj još nešto. Nije nam dovoljno pored sve frka oko cene i oko slabe potražnje tovljenika pa nam još dođe neko i spomene i pita jel nekome isplativo.Ljudi, jel vam ostane nesto para po tovljeniku, kada ga prodate po 120 dinara za kg?
Jaoooo.... nem reci... cudni su putevi gospodnji... kolko cujem 130-135din retko 140din al nem utovara...Meni posto imam svoje prasice i na cenu od 120 din ostane nesto zarade , ali tovljaci koji kupuju prasad, mogu da placu
Pero čisto sumnjam da vam je dobra računica, po mojoj proceni 150 din je minimum da bi se pokrili troškovi proizvodnje.Bolje da ti ne kažem šta ti ostane po toj ceni .............
za prase od 20 -tak Kg trebati oko
200 kg kukuruza *15 din =3000 din
50 kg soje *70 din= 3500 din
premiksa (kojekakvih) 1200 - 1500 din
.............................--------------
......................oko + - 8000 din
....a da prase sam zaboravio + dzaba
....................oko + - 8000 din
100 kg * 120 din = 12000 din, Vidi ima stvarno zarade
A još gde su kojekavi lekovi , preventive , zakiseljivači , veterinar , kastracija , markice ,nedaj boze uginuće ....
Bolje prodaj prase i za 3 000 nego da ti ,, ostane nešto od zarade "
Koliko čujem kod nas u okolini 130 -135 din/kg
ova kolicina hrane je za 90 kg mesa +30 kg prase to je 120kg (tovljenik)200 kg kukuruza *15 din =3000 din
50 kg soje *70 din= 3500 din
premiksa (kojekakvih) 1200 - 1500 din
.............................--------------
......................oko + - 8000 din
..to si u pravu sve je diskutabilno i suvisno pricatiPa to ti ne ostane na tovljeniku,vec zarada od praseta.Mada je i ta zarada diskutabilna.
Meni posto imam svoje prasice i na cenu od 120 din ostane nesto zarade , ali tovljaci koji kupuju prasad, mogu da placu