Cena tovljenika na tržištu

Prijatelju, prvo kada dodje neka strana klanica, ona nece kupovati domace svinje od nas sitnih Znaci 5-10-100-200 kom. Vec ce verovatno imati ugovore sa jakim proizvodjacima, farmama. Drugo, procitaj ono prvo. :osmeh: Ako dodje svaba necemo ni gajiti svinje. Pitanje za upucene, kakve su sanse da se nabavi neko zensko svapsko prase sa tih farmi? Da malo ukrstimo domaceg Srbskog vepra, sa merkelovom nazimicom. :haha:

Gde su pare koje je Evropska unija dala da se sprovedu mere za prekid vakcinacije?

- - - - - - - - - -

I jos nesto ,to da li ce svaba kupiti ili ne hajde da vidimo,pustite ih da dodju ili jos bolje omogucite da mi mozemo da nase prodamo u Evropu.
Kada mi budemo nase prodali u Evropu a klanicari ne budu u mogucnosti da kupe ovde nek uvoze nase iz Evrope.

Covece evropa nece nase svinje, da budemo nacisto. Mi mozemo da izvezemo meso samo na istok. Daleko im lepa kuca I tenisu I svim ostalim koji hoce ''obnavljati'' iz evrope nasu Srbiju. :ppozdrav:

Bez obzira hoce li ili ne,mi smo i dalje u podredjenom polozaju zato sto nemamo mogucnost za izvoz(vakcinacija),hajde neka pickousti prvo to uradi i onda mozemo reci da imamo iste uslove(ni manje ,ni vise).

- - - - - - - - - -

I jos nesto ako oni nece nase svinje zasto je onda jedan klanicar (stranac)pravio sastanak sa farmerima.

Vidis da uvoze sa svih strana I zivo I uredjeno. Stizalo cak I iz Brazila. A mi izvezli u hrvatsku jafa keks (prosle godine, ako se ne varam) I oni proglasili neispravan. Svima njima treba nase trziste. Ugusi ti proizvodnju I izveze svoje viskove. Svi stite svoja trzista, samo mi :sta:

Ovo je nista vise nego unistavanje konkurencije,necim sto se zove damping.Mi se naravno necemo baviti politikom koja je to omogucila,mi se ustvari uskoro necemo baviti nicim.

https://books.google.rs/books?id=Vy...=0CF4Q6AEwCQ#v=onepage&q=damping cene&f=false

Robne rezerve su bile garant stabilnosti trzista,a nisam ih ja ugasio nego politicari.Svinja nece biti uskoro,jer onaj ko ih ima sad nece moci da uzme drugu turu dok ove ne proda,a kad ih proda pitanje je da li ce imati za sta da ubaci sledece.Znaci cena ce skociti opet na onih 250 dinara,i to ce ispratiti maloprodajne cene u mesarama..Tako se odrzavaju visoke cene potrosacima posto imamo takve skokove cena svakih 3-4 meseca po 10 dana,a uvozom drze nas da radimo dzabe.Vakcinacija je samo sredstvo da moze da se planira kad treba da se uveze posto pretpostavljam da mora da prodje vremena dok se svinje nadju,potpise ugovor potplati ko treba i srede papiri,a ne ceka se onaj dan kad svinja nestane da se juri po Madjarskoj

Poslednja izmena:
Treba upamtiti, kao mali ti si nemocan. I zato se moras okretati trzistu koja tvoju robu hoce. Ovo dovodjenje stranca da ovde proizvodi I pod nasom zastavom dalje izvozi je cisto unistenje naseg proizvodjaca. I zato zamazivanje ociju nekim boljitkom, subvencijom I neznam cime jos nepije vodu. Ovamo ti malo da, a uzme ti pet puta vise.

Imamo više od 15 god bezcarinski izvoz u Rusiju svinjskog mesa, imamo kvote za juneće meso u EU više od decenije. Nismo iskoristili ni jedno ni drugo jer nismo kurentni sa cenama.
Ja mislim da nismo imali nikoga gore ko je hteo da sabere 2+2 i da usmeri pare u zicer posao koji bi doneo devize i mnogo umanjio platni deficit Srbije i bar u jednoj grani doneo sigurno povećanje zaposlenosti.

Kad ona krene onda će se naći drugi izgovor. Ovo je da se ne lažemo čista manipulacija. Svinje nikome ne trebaju, cena zlo i naopako. Ispada da ćemo uskoro prodavati kg žive vage za 1e.

Nazad
Vrh