Cena tovljenika na tržištu

Gore je meni sa 9din/kg kukuruza nego tebi sa 110din svinje. Ja na 9din kukuruza sam u minusu, a ti sa 110din ti ostane stajnjak kao zarada:haha::ppozdrav:

Moze kod nas da se zivi od 30 krmaca ali na koji nacin,ja ima od 25 do 30 krmaca,sve sto se oprasi utovim,to je oko 500kom godisnje,sve objekte ozidao na kredit,znaci platio i neku kamatu,imam svojih 4ha zemlje ostatak hrane kupujem,radnu snagu ne placam,samo zidare,sad sam toviliste zidao,ja kopao jame,radio na mesalici,posle 7sati pravio hranu i davao krmacama,ostajao do 10sati,sad lepim stiropor i srafim na rogove,sve sam,hocu da kazem koliko radim malo imam,svaka mesaona stocne hrane se obogatila,zaposleno po 10ak radnika,svaka mesara otvorila jos tri mesare i svi gospoda a ja radim i sto ne znam jer moram da bih preziveo,pa majku mu neci ni da zivim da bih preziveo,svaki trgovac je postovaniji od nas seljaka,pederi imaju svoja prava,uciteljima mala plata aj da strajkujemo a nas jebu u mozak a mi cutimo i opet se svadjamo izmedju sebe za neki sns,ds, **greška palac i opet na izbore . mamu im **greška svima.

Gore je meni sa 9din/kg kukuruza nego tebi sa 110din svinje. Ja na 9din kukuruza sam u minusu, a ti sa 110din ti ostane stajnjak kao zarada:haha::ppozdrav:

U istim smo mi govnima,samo sto nema sloge izmedju ratara i stocara,kad je jeftin kukuruz a lepa cena stoke mi kazemo ko ih jebe sto ne hrane stoku i obrnuto,a retko kad je losa i cena ratarskih proizvoda i stoke jer bi se mozda i zajedno pobunili,ovako malo mesetare,cas kukuruz dole,svinje gore pa malo promene,,,, a mi gori od nase stoke,cuuutimooo.

Jbg, niste trebali toliko ni u kredite ulaziti. Da nemam zemlje ne bih drzao svinje. Cena je 150 din/kg.

@Coci Ti si svugde drveni advokat. Lepo sam napisao da ne proizvodim stocnu hranu, ne bih tovio na taj nacin svinje. Kada imas zatvorenu proizvodnju u vecoj si prednosti.

Heh kod nas pogaca 65din kuruz 15din(tel-kel) avansno trlic, sofija...150din ostali na mesec dana 155-160din imam 30 krmaca osstavio jos 10 nazmica... nije da se zalim ali menjam SVE za neku prosecnu sigurnu platu pa nek ide zivot... ps. imam sade nekih stotinjak bravaca 120-130kg...::pomoc:;::samo bes::::000:::veseljak:::ppozdrav::bravo::sta::
Ma sve su usrali da vise nemozes da prezivis sa tom usranom platom.Ja radim kod korejanaca(druga firma u Šumadiji po izvozu) sada poslednju platu su nam dali celih 24000 din. od toga odbi rashod za put hranu ne ostane mi ni celih 18000 pisljivih dinara tako da vise nemam nikakve valjde da bilo sta radis u ovoj zemlji sem da budes politicar.

:off_topic: Gledao sam emisliju o koreancima kod Borisa Malagurskog. Tu kosooku bandu treba pobiti. Nek u Koreji im ljudi rade za 200e.

E kud ovo sve vodi svadji... zavadi pa vladaj... e neke godine kada je bila blokada puta zbog lose cene tovljenika neki su dobili bolju cenu neki po ledjima i mirna backa.... mi smo samo obicni smrtnici rodjeni da se pate dok su zivi... sve bi bilo mlogo drukcije da nije ovog usranog danonocnog uvoza po 1,20-1,27evra\kg

:off_topic: Gledao sam emisliju o koreancima kod Borisa Malagurskog. Tu kosooku bandu treba pobiti. Nek u Koreji im ljudi rade za 200e.

Veruj mi da ima ljudi u fabrici koji bi radili i za100 evra, tako da oni nisu krivi vec ovaj nas glupi narod koji ne sme da pisne, a posto vecinu radnika cine zene jedno 80% koje su jedva docekale da pobegnu od kuce da nista ne rade, onda vise ne treba nista da ti pricam....

Komsija u ponedeljak tovari po 145. Pre desetak dana nam nudili 170. Malo li su uvezli kad su toliki skokovi i padovi cene. Janosh.....Poznata mi je tematika, a i matematika tova. Advokat ne mogu da budem jer su oni vih dana u strjku pa se ne oglasavaju.

Jbg, niste trebali toliko ni u kredite ulimas ziti. Da nemam zemlje ne bih drzao svinje. Cena je 150 din/kg.

Druze nemoj ti biti tako siguran da si u boljoj situaciji jer Imas zaokruzen sistem.. naprotiv.. moj druze ti i ako opalis jedne godine losa cena svinja a dobra hrane pa ispade bolje da si hranu prodao a jednw godine susa i prc nema hranw za svinje.. a kad kupujes svw radis kalkulaciju il te ima il nema.. ovo sve pisem jer je nas glavni problem sto bi sve a nista kako valja.. neko nek radi zemlju neko nek stoku a neko nek bude majstor a ne sve jedan pa nista ne radi kako trebq I sa pravim profitom. Bez ljutnje.. moje vidjenjw nekih gresaka

Nazad
Vrh