Cena tovljenika na tržištu

Traze tovljenke:bravo:mene dvojica pitala dali imam,a ja im kazem imam samo vi ponudite pravu cenu a ne160-170 to jos nije prava cena, ali bice ,ako se tako traze kao kod mene:osmeh:

Ja sam sa drugarom pogodio 170rsd/kg kroz kompenzaciju za usluge,za svinjče >300kg (godišnjak) :svinja:,sledi klanje 22. a ostalo 23.,samo još nemam magarca :zli:

Ovaj pad cene je garantovano vestacki izazvan, jer svinja nema,traze se, po mom misljenju ovo je zatislje pred buru,da cena ne bi od jednom previse skocila, inace nesto sam cuo da od ponedeljka 180rsd javicu posto imam turnusz, pa i ja malo taktiziram

Pa vid kazu pojavilo se svinja velika ponuda... a stvari stoje vak: ja zovem njih 5-6 i kazem imam tolko komada( nas troje udruzeni) pa onda zove drugi te iste, pa zove ih i treci i kad se presaberu jaooo kolko svinja a svi medjusobno kontaktiraju(nakupci) a ustvari ima deseti deo...

Po mom misljenju ovdje u nasem kraju ima malih proizvodjaca sa 1-3 "tovljenika" koji nude mesarima jer neznaju sta ce sa njima pa malo oni remete cenu i ispalo je da ima svinja na pretek. Juce sam cuo da je jedan nas mesar placao na Miskovicevoj farmi pre dva-tri dana po 205 din, malo mi cudno ali covek od koga sam cuo je upoznat sa cinjenicama. Tako da svinja mozda ima ali kvaliteta nema a sa kvalitetom ide i cena.
A cena se kod nas vrti oko 180 po privatnim tj. sitnim odgajivacima.

Sofija danas tovari po 160 din/kg za Nedeljkovića a trebali su tovariti po 170 din/kg
Koliko sam čuo obustavljen je izvoz za Rusiju , niko ne izvozi zato je pala cena....
Da se opet neko nije pravio pametan pa poturio meso iz EU.?!?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh