Cena suncokreta rod 2015

Nena sanse.Jedno je trgovanje slobodnim suncokretom na berzi a drugo je kad su zadruge i otkupljivacj vezani ugovorima za dijamant ili agroglobe....

To sto Uros trucka po fb je prazna prica,jer je roba kod otkupljivaca.
Da je ona u nasim silosima,mozda bi i imali sanse za neko sibicarnje,ovako jok.

To sto Uros trucka po fb je prazna prica,jer je roba kod otkupljivaca.
Da je ona u nasim silosima,mozda bi i imali sanse za neko sibicarnje,ovako jok.
A ako roba nije kod otkupljivaca,soju npr ne moramo predati njima odmah,svako kod kuce moze da lageruje deo,ako ne i ceo rod,samo je pitanje volje i dva do tri dana vise rada u godini,ali je lakse odvesti prikolice sa njive odmah kod otkupljivaca,istovariti,pa je posle na njemu da odredjuje ''pravila'' igre...

Moj suncokret je lagerovan kuci,sutra zavrsavam poslednju parcelu sto sam kasno posejao,40 + pdv je trenutno najveca cena koja mi je ponudjena.Dali prodavati ili sacekati jos malo?Ja bih voleo da dostigne neku cenu od 50 dinara po kg. ali kako vidim dosta kilavo,stoji cena.Trgovci kazu da nece biti nekog skoka i da ce konacna biti oko 45 dinara.To znaci da u izvozu ostvaruju nekih 400 eura po toni samo sto kod nas ima 2-3 trgovca koji uzimaju sebi procenat od 1,2... ili vise dinara po kg zbog organizovanog otkupa po selima.

Koliko si suncokreta ostavio kuci? Da li ima jos nekog ko ga ostavljao kuci?

Poslednja izmena:
Oko 30 tona mi stoji u supi mislio sam da ga cedim ali nema nikakve ekonomske racunice da se upustam u taj posao,tako da ce na prodaju da ide.
Niko kod nas nije ostavio ni zrno ko je imao sve je predao otkupljivacima.

danas je kod Urosa Davidovica gostovao Galetin i kaze da je cena 45 dinara sa pdv-om,i da je cena od 36 samo akontacija. kaze da je mnogo veca potraznja od ponude. sta li ce do kraja biti i sta ce nam na kraju platiti to niko ne zna.

Ove godine treba neko iz vlasti da izadje i da kaze alo ljudi ove godine vasa zarada ide nama a u narednih x godina ide vama. Jeb... ti ovaj posao gde kurta i murta odredjuju cenu tvojih proizvoda a oni svoje proizvode digli do neba cene. M... J... L....

Ako je u otkupu mislim na cenovnik za otkup onda je to to inače promenili izgled sajta pa moja kanta od kompa nemere to otvoriti tako da ja ne vidim ništa

Nazad
Vrh