lucijan013
Član
Pa napravis bez dozvole...Kod nas je jako interesantna situacija ,faktički opština nikome ne daje dozvole za skladišta.Znaci i da hoces i da imaš sredstva ne može....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa napravis bez dozvole...Kod nas je jako interesantna situacija ,faktički opština nikome ne daje dozvole za skladišta.Znaci i da hoces i da imaš sredstva ne može....
Mora postojati lokacije gde se može graditi. Iz opstine te skidaju sa dnevnog reda, angažuj projektanta, da vidis kako sve može.Napravis pa ti komsije jebu kevu.
Nemas dozvola nemas ipard i gepard.
U mom slučaju jeste.Prskanje na crno, prskanje od popca, prskanje širokolisnih pa uskolisnih korova i neretko tretman Viballom što je samo 4 prskanja a kukuruz odradim od jednom i ćao.Neizvesna kao svaka druga, a nista nije skuplja od proizvodnje kukuruza.
Zajebavas!?...pa kao predusev je jedan od najgorih!...vec sledece godine razlika dolazi na naplatu...I dakje mi je suncokret na 2t x 45 000din daleko ispred psenice na 3.7t x 22 000din.
Svako ima svoj plodored i stav.
Znaci istina je sta se prica o Crepajcima u losem kontekstu...Napravis pa ti komsije jebu kevu.
Nemas dozvola nemas ipard i gepard.
ne bi se slozio.eto susa bila pa sam s prosekom malo jace od 12metri po jutru u minusu dobrom na suncokretu.a usluzno skidano od 7 do 14m.u jednom delu atara gde smo trebali skidati kod tri coveka zajedno 50jutara nismo ni kod jednog.oluja sve srusila,probali nije se isplatilo terati kombajn na nijednoj njivi.a o tome da iscrpi zemlju ne vredi ni pricati.sto sam jedne godine dobio vise na suncoketu vise sam izgubio sledece godine na drugom usevuNema sigurne proizvodnje bez suncokreta ,jedna rec,susa.Kukuruz bih voleo da ne sejem nista,kad tad cu ubaciti uljanu repicu a njega nek ga seje gde ima padavina.
Najgori je kod onih koji ne djibre suncokret, de sam redovno sve djubrio nema razlike u prinosu.Zajebavas!?...pa kao predusev je jedan od najgorih!...vec sledece godine razlika dolazi na naplatu...
Sta sejes posle suncokreta i ako sejes kukuruz da li tu njivu djubris intenzivnije od strnista na kom sejes kukuruz?Najgori je kod onih koji ne djibre suncokret, de sam redovno sve djubrio nema razlike u prinosu.
I repa "smanjuje" prinos ali te 2 kulture me zadnjih godina dizu i drze u zivotu.
Odma racunaj 1000kg manje nego na druge kulture da si ga sejao.Djubrim nezavisno od preduseva. Prosle godine sam zbog pologa suncokretista gasio strnjikama, ove godine je plan da dogodine ide kukuruz na suncokret uglavnom.
То не значи апсолутно ништа. Три њиве ваздушном линијом 300 метара; на једној 42 метра жита, друга 30 а трећа 18.Ja sam se loše proveo na kukuruzu posle suncokreta, 3.7t/kJ. Njiva 1km vazdušnom linijom na strnjici 5.5t/kJ kukuruza.