Bice i u monokulturi.Mi u ovom delu Banata ,nemamo brige .Moramo da ga sejemo .Na nekim površinama ide u dvopolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bice i u monokulturi.Mi u ovom delu Banata ,nemamo brige .Moramo da ga sejemo .Na nekim površinama ide u dvopolje.
Imao sam jedne godine suncokret-suncokret djubrenje bilo normalno kao i za sve parcele, 100kg npk u jesen i 100kg ureje. Bilo 1900kg po lancuKakav bude prinos u monokulturi?Kako đubrite i sve po redu me interesuje?
Posle skidanja plitko potanjiras i posle prve kise sve iznikne. Posle ga sredis oranjem. Nikako ne orati duboko, barem do kasne jeseni.Tu samo ne znam kako se odbraniti od samoniklog suncokreta.Hoce da bude problem i kada se seje svake druge godine, a ovako moze biti nezgodno.
Tako sam i ja izbacio soju a povecao suncokret vec par godina tako i dosta je bolje retko suncokret rodi manje od 2t/j, a imam dve njive gde ide suncokret na drugu godinu, sad gledam da ubacim uljanu repicu al ne znam koje godine cu krenuti da je sejem. Jedne godine smo porobali uljanu repicu al nisam imao ni ovu sejalicu sto sad imam ni prskalicu, bila suva jesen a sejalica nije imala pritisak po bateriji dobar da ulozi seme u vlagu pa je bila redja a posle zavisio ujak i tata nisu stigli da prskaju i zeznuli stvar. Jedan deo smo pokosili jedan istanjirao. Sad se imaju uslovi sto se kaze al opet nesto sto nisam radio mi je rizik, videcu dokle bude guralo zito-suncokret-zito-suncokretMi smo bili entuzijasti pa godinama sejali soju, kada smo videli da ne možemo ni blizu da ostvarimo neke pristojne prinose okrenuli smo se suncokretu.Mnogo lakša i sigurnija proizvodnja.
Koji su tija?Čujem da pojedini organizatori proizvodnje koji gravitiraju prema južnom banatu nude 100 din za 1 kg suncokreta i to oma.
Znam coveka koji je upravo zavrsio setvu i posejao 350kj suncokret na suncokretImam neke parcele na kojima moram kombinovati suncokret na drugu godinu a monokulturu ne verujem da ću raditi.
Nije on rekao svi traže pare, nego svi traže, traže.Aco, jel bude ovako?