Cena suncokreta 2016

Navodno ide prica da su neki jaki igraci dijamantu dali suncokret uz obecanje da ce cena biti 35-6din. i sada kada su ih izigrali oni vrse pritisak na dijamant da podignu cenu za to sto su obecali i zato jos kao nema doplate jer ovi glavatiji od nas ne pristaju na 34din.E sad ko laze,a ko krade videcemo na kraju.
 
A ovi otkupljivaci sto su izvezli suncokret za Bosnu valjda ce da plate bar 40 dinara konacnu cenu,ipak im je zarada veca,a i valjda su dusevni pa da podele dobit sa svojim koperantima.
 
E vala sam pomislio da cu onih mojih pola jutara suncokreta dobro unovciti.J..iga izgleda me nece
 
Nisam zapamtio ,koliko si dobio pre 30,31,32 ....Koja je konača cena ?
 
Uradio sam kalkulaciju za njivu 1.5 kj, koja je pored mene i radim je u zakupu po 250e po kj. Po ovoj ceni od 34 din, kada oduzmem sve troskove, zakup itd, ispada da sam u minusu 510,00 din. Toliko o realnosti cene, prinos je bio 1800kg po kj.
 
A da si platio 300 ili 350 sto se placa bez problema?Meni nije jasno kako funkcionisu po tim cenama zakupa .Repu ne mogu da seju svake godine.....
 
Sledeće godine plati 350 evra zakup po jutru pa ćeš biti 100 evra i 510 dinara u minusu.Da vam je dati i 200 dinara za kilogram suncokreta vi bi verovatno plaćali zakup 1000 evra i opet kukali kako je cena mala.
 
Sledeće godine plati 350 evra zakup po jutru pa ćeš biti 100 evra i 510 dinara u minusu.Da vam je dati i 200 dinara za kilogram suncokreta vi bi verovatno plaćali zakup 1000 evra i opet kukali kako je cena mala.
Kad bi nam dali 200 dinara za kilogram, svako bi radio samo svoju zemlju i pristojno ziveo.

Kod nas jos uvek 33 dinara akontna....
 
Danijella, u svakoj kalkulaciji moras racunati i troskove zakupa, bez obzira da li je njiva u vlasnistvu ili ne. Taj novac bi zaradio da si dao njivu u zakup i da nista nisi ni radio. Tako da i ti trebas da racunas trosak zakupa kod tebe... +
Hteo sam da kazem koliko je cena deklasirana, radimo, a ustvari samo obrcemo troskove i ceo sistem se kotrlja. (naftasi, uvoznici semena, prodavci djubriva, hemije itd).
 
Dušane ne računam ja više ništa ,ne vredi,boli glava,al da platiš 250 evra za jutro zamlje koje u ovakvoj godini ne može da prebaci 1800 kg suncokreta??? Po meni je ludost!Evo ja već petu godinu zakupljujem državnu zemlju za 200 evra po hektaru a ta zemlja će uvek dati 1800 i više kg suncokreta tako da je tu račun malko drugačiji.Ali kao što kažeš nek se okreće.
 
Nazad
Vrh