dragan.kovacev
Član
Ko je platio 38? da znam dogodine da mu odnesem mojih 100tonaU Padini konačna cena suncokreta od 35-38 din/kg sa 8%pdv, kako gde !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko je platio 38? da znam dogodine da mu odnesem mojih 100tonaU Padini konačna cena suncokreta od 35-38 din/kg sa 8%pdv, kako gde !
Poslaću ti privatnom porukom, koja firma je koliko platila, da nikog nereklamiram i da se ovi što su platili manje nestideKo je platio 38? da znam dogodine da mu odnesem mojih 100tona
Ako mi ne reklamiramo one koji placaju manje neznam zasto bi to bila reklama ako neko placa vise.Stvar dogovora.Zasad kod nas na vise mesta nezna se konacna.Poslaću ti privatnom porukom, koja firma je koliko platila, da nikog nereklamiram i da se ovi što su platili manje nestide
Zasto da se ne stide, treba da ih je stid, imaju prostora, a ne dele sa nama !!!Poslaću ti privatnom porukom, koja firma je koliko platila, da nikog nereklamiram i da se ovi što su platili manje nestide
Dušane samo problem je to što pri predaji suncokreta u augustu, niko nije znao ko će na kraju da plati najveću cenu, a 38 dinara su platili samo na dva otkupna mesta (dve firme) a na ostalim mestima (u Padini ima ih bar deset) je krajnja cena 35-36 dinaraZasto da se ne stide, treba da ih je stid, imaju prostora, a ne dele sa nama !!!
Za toliku razliku se isplati dovesti robu do Padine.
U redu! Sve si sad u detalje objasnio zasto je cena varirala od otkupljivaca do otkupljivaca i pojasnio nesto sto neki nisu znali!Ko je kockar mogao je suncokret terminski prodati po 318e+pdv i dobiti za isti 42 dinara ali to je bio april-maj mesec.Ko je prodao tad imao je prostora da plati i 38 dinara i da dobro zaradi,ali ozbiljni otkupljivaci koji otkupe po 4-5.000 tona to ne smeju raditi,eventualno neku kolicinu sa svojih povrsina prodati ali i to je rizik posto se ne zna koja ce cena biti u septembru odnosno oktobru.Uljare su te koje ovde diktiraju cene a izvoznici mogu terminski prodati i platiti na jesen zagarantovanu cenu.Zato je tolika razlika u cenama na terenu...Ko voli da se kocka i proceni da mu je dobra cena moze vec u martu ili aprilu da proda terminski svoj suncokret,toga ce sve vise biti i sto se tice kukuruza ali i soje.