Cena suncokreta 2016

nazalost ali verovatno istinito,da cena nece preci 32 dinara. sa zitom bila katastofa, a suncokretom mozda jos gora.

Sve zavisi kakav ce rod biti, ako omane rod cena ce lako da ode gore a ako bude rekordan rod, u sta sumnjam, oborice cenu za par dinara, i to je taj scenario koji vidjamo vec par godina unazad sa svim kulturama.

.....ne bi oni nudili sad da nisu sigurni da ce biti veca cena.....nema logike....mogu da cute i da sacekaju zetvu i kupe jeftinije,po tvom rezonu

Tvoja tvrdnja nema logike , a ne moja , kako oni mogu da znaju koja cijena će biti kasnije samo pretpostavlaju , kockaju se ili slično .
Ja dabome isto prepostavljam prema nekim pokazateljima koje pratim , evo predvidjam da će ove sezone dobitna biti soja pa i kukuruz ko potpiše na zeleno dok još nude solidnu cijenu ili ko bude imao preko 11t/ha a biće i toga ove godine , a da će pušiona godine biti suncokret .

Pošto sam uvek loše prošao sa suncokretom, kad god sam ga sejao (u proteklih 15 godina samo dva puta), a imam ga i ove godine, tako da sam siguran, da će sa suncokretom i ove godine biti pušiona :haha:

Pa ja se nešto i nenadam, da će suncokret ove godine biti top cena, tako da se mnogo nejedim :ppozdrav:

Da smo neka uredjenija drzava pa da svaki potpisani ugovor ima svoju tezinu ovako sve je u njihovim rukama.Mogu ali i nemoraju da plate tu cenu,ako mogu da dobiju jeftiniju robu.Pozdrav

@Momosaric
Koja je bila konacna cena u din. prosle god. kod vas? I sa koliko ste bili subvencionisani po ha?!

Neznam koja je bila cijena ne sijem suncokret uopšte , a i malo ko u mome kraju . Razlog je što je najbliža uljara u Brčkom a to je 150 km od mene pa je skup transport , a sa druge strane nekako se bolje uklapamo sa kukuruzom i sojom pa se to ovde 95% samo i sije . Subvencije na uljarice su solidne (soja, repica i suncokret) do 15% . Namjerno kažu do 15% jer ima odredjeni budžet za to pa na kraju kad se saberu svi zahtjevi podijeli se koliko ima , do sada je to praktično bilo oko 12% od naplaćenog iznosa sa pdvom.

Nazad
Vrh