daner
Član
Odakle tolika sigurnost?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Produkt Zr. Dao konacnu cenu 35din.
Nada poslednja umire.
Poljoprivredni proizvođač Dragan Lukić, iz Rušnja, koji se nalazi na 20km od Beograda, na svom gazdinstvu proizvodi razne vrste žitarica: pšenicu, ječam, ovas, kukuruz i suncokret.
Proizvodnja se odvija na površini od10 hektara, a ove godine je najdominantnija kultura suncokret, dok je do prošle godine to bila pšenica.
Kao glavni razlog Lukić navodi bolju isplativost proizvodnje suncokreta."Većinu useva gajim za sopstvene potrebe, pošto imam i stoku na domaćinstvu.
Do prošle godine sam prodavao pšenicu, koja je ove godine apsolutno neisplativa. Proširio sam površine pod suncokretom. Nisam imao neka velika ulaganja: džak semena po hektaru, koji košta 100 evra, ureu 250 kg/ha, dva puta sam prskao, usluge kombajna plaćam 10.000 din/ha. Zadovoljan sam ostvarenim prinosom, koji je oko 3 t/ha. Prema mojoj računici, ostvaruje se 50% zarade na uloženo. Od rođaka sam čuo da će akontna cena 35 din/kg biti uvećana za dinar ili dva, što je u redu", tvrdi Lukić.
http://www.agroklub.rs/ratarstvo/prinosi-dobri-za-zaradu-potrebna-bolja-cena/27540/
A gde je tu vaša matematika paceri, a žitničari EuRopski ?
El vidite kao rade baje beogradske ?
Vezeee vi nemate, ali vezee blage...
...na ovom forumu je svakome dozvoljeno da se ispisava po nama proizvodjacima, jedino se opomene i zuti kartoni dobijaju kad se protivureci moderatorima ???
A gde je tu vaša matematika paceri, a žitničari EuRopski ?
El vidite kao rade baje beogradske ?
Vezeee vi nemate, ali vezee blage...
Ne razumem šta si hteo da kažeš... Ja sam rođeni beograđanin, Banovo Brdo - Požeška i ne znam kakve veze imam sa Novim Sadom. Do Rušnja vozi GSP. To što bi ti da okratiš Beograd je odraz tvojih kompleksa. Beograd je velegrad, najveća urbana naseobina od Berlina do Stambola i Kaira, od Rima do Kijeva.
Čovek je za javno glasilo izneo svoje iskustvo sa uzgojem, prinosom i otkupnom cenom suncokreta za ovu godinu.