Grunt probali smo da izvezemo rođsk iz sela koji živi i radi u ch i to su prrpreke na koje smo naišli.On je ostao pri tome da će da radi ja sam izašao jednostavno jel nemam sertifikovanu robu.Pre neki dan smo bili zajedno pa mi je ispričao kakva je situacija trenutno. Eto još jedan info za tebe u CH može svako sve da uveze prijaviš se carini dobiješ carinski broj tu privilegiju plaćaš državi oko 900 chf godišnje, dva puta godišnje imaš kontrolu dali si nešto uvezao i koliko, imaš carinsku stopu za svaku robu i iz svakog regiona i radi.Da nisam učestvovao ne bi veravao kako je u principu prosta procedura , ni kod nas nije ništa komplikovano, firma-špedicija-carina-transport. Ništa monopol-Kole-Viktorija-ružica i druge gluposti.To su priče za one što im je vidik do lokalne prodavnice i blokirani su i zavisni od tajkuna.
Shvatite da jednostavno nemamo robu koju traže .Za robu koju koju imamo nažalost cena je ta koja je, sve zavisi od ponude i potražnje na tržištima gde možemo izvesti.I mene kao proizvođača isto pogađa trenutno stanje ali je to realnost.