Cena Soje rod 2014.g.

Zanima me zasto na stranici agroservisa ili proberze nikad ne prikazuju cene soje u Budimpesti i Parizu? Cisto da uporedimo.

Juce gledam GEA berzu, trguje se sojom, sojinom sacmom, sojinim grizom, uvozi se soja izvozi se. Sta se tu radi i ko nas tako j... neznam. Kazu cena miruje jer je velika ponuda, a mala potraznja, GEA govori drugacije. Danas sam bio kod lokalnog otkupljivaca gde sam lagerovao i kaze mi radnica 42 din, kad sam pitao koja je procedura da izvucem robu, odma menja plocu pita kojom bi ja cenom bio zadovoljan, pokusace da mi naprave bolju cenu, Strasno.

Uroš , voditelj "Dobre zemlje" , kaže "Ljudi Brazil je puko.." Navodno najveća suša zadnjih 60 godina ? Treba provjeriti , uglavnom J.A. ima ogroman uticaj na cijenu soje .

Samo cekam dan kad ce GMO preskociti cenu nase soje,koja smo mi Drzava.:ideja:

I to je vrlo moguce da se desi!! Samo sto i tada ce nama biti idealno. Pa ce nam biti dobro cak i na jesen kad bude cena 30 din. Sta cemo kad treba stedeti!::sramota::
U tome je poenta, stedeti, manje trositi pa eto nam onda dobra zarada!!!::samo bes:: Pa zar vama nije sramota da vidite koliko nam dobro ide od nove godine???!!!::000::

Pade mi nesto na pamet, dakle da li bi mogli mi kao proizvodjaci NO GMO soje napraviti neko udruzenje, mi clanovi ovog foruma, koliko nas ima, i pokusati nekako robu izvesti u Rusiju, Kinu i slicno. Verovatno ima neko na forumu ko zna nesto vise o ovoj tematici. Onda bi nas bilo bas briga za pro-berzu i drzavnu cenu. Mislim da Rusiji treba ovakva roba, a fala bogu mogu i da potrose.

Uclanis se u stranku A.V. , malo se uvuces u guzu kome vec treba, dobijes pravo na izvozne dozvole za soju, onda od svake kile malo das stranci (jel ti je ona to toboz omogucila) i onda organizujes otkup sa tesko i krvavo stecenim novcem :osmeh:
p.s.
Kad padne ova vlast ti se prosto, ko puvanjak, preclanis u drugu stranku i ponovis postupak, ali ovaj put to ide brze jer vec imas iskustva.

To sam setio jer je ista prica i za beli luk, prosle godine su nas savetovali na institutu, da napravimo udruzenje.

Poslednja izmena:
Ne jednostavno odes preko okeana na molitveni dorucak ili skoknes do Eu pa dobijes instrukcije sta, gde, kako, zbog, cega ,koga.I kazete zabranjeno psovanje na forumu pa ne da bi psovo lajo bi......

Pade mi nesto na pamet, dakle da li bi mogli mi kao proizvodjaci NO GMO soje napraviti neko udruzenje, mi clanovi ovog foruma, koliko nas ima, i pokusati nekako robu izvesti u Rusiju, Kinu i slicno. Verovatno ima neko na forumu ko zna nesto vise o ovoj tematici. Onda bi nas bilo bas briga za pro-berzu i drzavnu cenu. Mislim da Rusiji treba ovakva roba, a fala bogu mogu i da potrose.

Zaboravio si Kubu i Sj. Koreju i tamo bi moglo .

Nazad
Vrh