Cena Soje rod 2014.g.

Dakle, ako tako jedu g... nema prodaje do Juna, Jula! Pose toga videcemo sta ce biti ili pobednik ili gubitnik!!! Fuj... koja je ovo banda smrdljiva! Proverite samo razliku u ceni izmedju NO GMO i GMO prosle godine i sad!!!:zli:

Ako nas ne ubije susa cena ovogodisnjeg roda ce biti jos manja jer ce biti jos vise posejano.

Ipak ja mislim da nikad dovoljno nece biti soje NO GMO pa makar koliko bilo vise posejano! Ovo kod nas je cista politika koja se debelo umesa u nas posao a nama svima je zabranjeno i komentarisati o tome. Jos pre dve god. napisao sam da pocetak kraja tek ce poceti. A ova sva desavanja u poljoprivredi samo pokazuju da je procedura i te kako u toku!!!

Pa nisam ni mislio da ima dovoljno NON GMO soje ali ti, ja i ostali proizvodjaci te soje nikad nece imati nikakvu korist od doga sto proizvodimo tradicionalnu soju. Cak i da proizvodimo BIO soju ni onda verovatno ne bi dobili mnogo vecu cenu od GMO. Naravno da nasa roba treba Evropi ali ce kod nas uvek biti izgovor da je cena mala JER JE DOBRO RODILO.

On prizeljkuje susu da bi uopte mogao i da je poseje, nekom treba da se smraci da bi drugom svanulo, to je nasa politika...

- - - - - - - - - -

Ipak ja mislim da nikad dovoljno nece biti soje NO GMO pa makar koliko bilo vise posejano! Ovo kod nas je cista politika koja se debelo umesa u nas posao a nama svima je zabranjeno i komentarisati o tome. Jos pre dve god. napisao sam da pocetak kraja tek ce poceti. A ova sva desavanja u poljoprivredi samo pokazuju da je procedura i te kako u toku!!!
Nisi u pravu druze, i od rata se drzave oporave, a od lose privatizacije NIKAD, i dok si ziv zapamti 2003god. pa na dalje, tu nam je poceo pocetak...:ppozdrav:

Mutna i nelogicna trgovina!!! Igraju igru koja njima odgovara pa makar mi ostali bez leba na stolu! Toliko o brizi koju oni vode o nama! Kad bi neke cene poljop. proizvoda otisle naglo gore zaustavljaju zabranom izvoza a kad padaju za 60% onda laju kako se ne mesaju u trzistu vec sve zavisi od ponude i potraznje!!! To se ne zove trgovina vec cista pljacka, koji neki mozda ne zele videti ili priznati!!

Dragane do pre dve godine imao si mnogo vecu zaradu po svakom kj koji obradjujes (bar tako je bilo u mom slucaju:osmeh:)! Nije valjda da si zaboravio koje smo cene imali! Od 2003 pa do pre dve godine iz godinu u godinu je islo ka boljem, bar po pitanju zarade u ratarstvu. Pitam se samo kako ti nije jasno da su cene nize za 50-60% a ulaganja veca za 20-30%!!!:ppozdrav:

Kolega Peet zaboravio si da napomenes i zakup od 200 do 350 i vise,kad se uzme ovaj procenat o smanjenju zarade koji si napomenuo...kud ide ovaj voz?Dolazimo do pitanja dali se stvarno isplati raditi sve ovo alajd sad.Jel to cena skace pomalo?

Stavio na naplatu sa lagera po 42,50 (sa PDV) prošle nedelje, isplata obećana za sutradan, a od uplate još ništa :udri:.

Pre par dana je još plaćao 44 zatim je pustio na 43 i evo ovih 42 din je sadašnja cena ,pa videćemo do kad

Nazad
Vrh