Cena psenice rod 2022

realno trebalo bit ići dolje. ovih dana čitam Švabe, masovno smanjuju investicije u mehanizaciju.

То је можда за нове. За половне, што се једино и купује у мом крају, цене ће ићи на горе, што се и сада дешава. Зашто? Па чим се не купују нове онда се не продају половне машине, значи да је мања понуда.

То је можда за нове. За половне, што се једино и купује у мом крају, цене ће ићи на горе, што се и сада дешава. Зашто? Па чим се не купују нове онда се не продају половне машине, значи да је мања понуда.

Pa ja vidim sad da prikolicu zmaj ne mozes da kupis ispod 5500e da kazes da je u nekom prihvatljivom stanju a cene idu i do 8000e

Svaki prodavac svog proizvoda se pita za cenu osim nas. Nama kako drugi odrede, kao kada bi mi sad otisli u agropanonku i rekli e mi kupujemo traktor ali on vredi 10 000e a ne 30.

Problem je što su oni većinu "nas" zadužili a mi njih nismo. Zato mi igramo kako oni sviraju a ne obrnuto!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ode ovo ispod 20 dinara...kao i kukuruz....sa ovim cenama smo zbog visokih uloga u ozbiljnom minusu...

Ozbiljno pucanje poljoprivrede u najavi u narednom periodu...tacnije malih i srednjih gazdinstava bez ozbiljne pomoci drzave...

Inace zita nikad vise posejano, ocekujem da zbog rata u ukrajini cenane predje 160evra po toni u zetvi je r je ovo udar na Rusiju koja ima mnogo psenice za izvoz a takodje je i posejano dosta pod ovom kulturom...
A veliki nece puci?

to je vec druga stvar

sta su mogli a sta su uradili

potpuno nevezane stvari

prodati repicu po 92 ili ostaviti i prodavati po 50din

takodje zito za 40 do 42din i nesto ili po 30 neki dinar,samo je konto razlicit---a da puknu nece

Ljudi su se opekli. Ali ovo je sad izuzetak. Mi 10 godina unazad nasu psenicu prodajemo mart april i uvijek bude razlike. Ove godine se ispostavilo da su bolje prosli oni u zetvi sto su predali. Kao za inat ove godine nisam imao za prodaju. Ali da sam imao prodao bih odmah bez razmisljanja.

Iako se trudim da ne gledam cene proizvoda danas na radiu u kolima cujem i posle na vestima na tv pricaju tj samo kenjaju kako je u Ukrajini cena zita 16 dinara i kako Srbija nece moci da se izbori sa trenutnom cenom zita kod nas u prevodu morace i ovde da se obori ta cena kako bi se moglo izvoziti ,tuzno koliko je providno..

Nazad
Vrh