Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega, po ovom tvom besmislenom pisaniju da se zaključiti da nisi ni prva četiri razreda osnovne savladao, moj ti je savet da se okaneš takvih zaključaka jer očigledno imaš malo informacija. Ne bi bilo loše da nađeš u komšiluku nekog pismenog da ti objasni šta je nadnica, šta arenda i u kojim se merama to izražava. Posle toga pred spavanje da ti pročita ko je bio Miloš Obrenović, Josip Broz i slični i da ti objasni šta su imali od škole a vodili države i svetsku politiku...Nadnica kod mene je 350 din. Radiš šta i kako ti gazda kaže. Ako voziš traktor, kombajn, kako ti gazda kaže, nadnica je 400-600 din. Da li treba da dovodimo u pitanje znanje i imanje. Arenda 12-13q po jutru. Ima ko kosi i ko vodu nosi i ima ko trguje i ima ko ima pa živi od rente. Svako treba da se nađe i bude svestan da li je nadničar, posednik, veleposednik ili šta...
Valjda satnica 350? A neko vodi i seta tudje kerove za 500 dinara na sat, vidim reklamiraju se na fejsbuku, a neki za 400 tovare bale na +30 stepeni, kako se ko snadjeNadnica kod mene je 350 din. Radiš šta i kako ti gazda kaže. Ako voziš traktor, kombajn, kako ti gazda kaže, nadnica je 400-600 din.
Nemaš ti pojma druže. Ovi kako ih zoveš seljaci ne zarađuju kroz znanje stečeno diplomom već kroz vrednost zemlje kao investicije. Ulaži ti decenijama stekni imovinu od npr. 1mil e gledaj na to kao investiciju pa će ti biti jasno kako je kad ti neki sa građevinskim soli pamet da si niži jer si gluplji . Ti sa tvojim znanjem bez kučeta i mačeta možeš na prvu banderu. A ovi "seljaci" su gospoda za takve kao ti.Ako ništa drugo malo ste se razdrmali. Seljani žive u selu, a građani u gradu. A seljaci ili paori oru, seju, žanju. Ne bolujem ni od diplome ni od IQ-a ali valjda je svima sa prosečnim IQ-om jasno da više znanja i umenja povlači i veću zaradu. Kapetan Miša, Kolarac, Dunđerski, Vajfert nisu bili paori kao što ni Tesla i Pupin nisu bili "banderaši".
Onda bi više doplaćivali. Ovako su bliži konačnoj.Bolje da su stavili 30. Lakše računati...
Druze, ja imam drzavni fakultet i radim u skoli, pored toga radim 25 kj zemlje i 2 kj baste-belog luka. I garantujem da ovo nema nikakve veze sa tim sto skromno zivim sa mojim obrazovanjem i radom, jer nam drzavu vode kriminalci koji samo gledaju kako da opajaju....Gospodo seljaci ili seljaci seljaci. Većina vas ima skromno obrazovanje. Pa jel mislite vi da neko sa 8-12 godina škole treba i može da diktira bilo šta.