Sta je sa cenom, svi ćute!!??
Cena je u blagom padu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta je sa cenom, svi ćute!!??
Negativna nula?
U ovoj, nazovimo je "drzavi" sve je moguce. I ono malo sta ostane zarade opet ode "drzavi" u dzep preko poreza, a nam obaraju cenu svakog proizvoda. i kod nas je mnogo rod podbacio, a tek cena... Ja lcno nemam psenice, ali imam oko 10 hetara koje neobradjujem, pa sam tu panirao da ove ili sledece godine posejem psenicu, ali s obzirom na cenu, od tog posla izgleda nema nistaDa li je ovo normalno da na ovakvu godinu cena i dalje pada i pada a rod prepolovljen. Ova nasa drzava nije normalna, hoce da nas uniste skroz.
Mislim da je tanka linija zarade i na kukuruzu.Ova godina povoljna za kukuruz,bice ga tamo gde nije rodio zadnjih 10 godina.Vidim pise se o mnogo vecoj isplativosti kukuruza u odnosu na psenicu.Tako se nije pisalo 2013 i 2014 kada kukuruza nije bilo ni za lek,svi su se uhvatili za psenicu a pljuvali su soju i kukuruz.Ako ti je zemlja u vlasnistvu i ne moras da platis zakup, ima racuna posejati, samo je tanka linija. Trenutno u ovoj drzavi u svakom poslu je tanka linija zarade.
Kako se boris sa korovima ako stalno sejes kukuruz na nekoj njivi?Ja ne mogu dve godine da sejem kukuruz na kukuruz ne znam sta cu sa korovima,a ne vise godina.Nikada nisam pljuvao po kukuruzu. Poznato je na forumu da je to moja omiljena biljka. Biljka oko koje ima najmanje moguce posla, a prinosom na mojim njivama sije psenicu sa lakocom. Kako je cena kukuruza-psenice cesto slicna, psenicu sejem samo kada moram zbog plodoreda. Psenicu ima smisla sejati u zemljistima gde ne uspeva kukuruz.
Kako @SasaK ne mozes izaci na kraj sa korovima? Za sirokolisne imas izuzetno dobre herbicide kao sto je callisto ili Lausis a za sirak Equip itd. nemoguce da se ne mozes izboriti sa korovima?!
I kod mene ove godine katastrofa lose uspelo prskanje,sad trava ima metar visine ponegde.Sto kaze Sasak samo pozutelo i krenulo opet.
Otislo se u Off.
Psenica tu sad ide,bude opet korova ali mnogo manje.I sta dogodine sejati tu??Moze kukuruz ali prskanje na crno,pa na zeleno jedno dva puta,pa spartanje,zagrtanje,pa gde je racunica onda sejem zito i dogodine cista njiva,pa opet dve kukuruz i tako u krug.Odosmo u off.
Ovo je prva godina posle sigurno 6 godina da uzmem nikosulfuron, do sad samo ekvip.Ali ni sa njim nisam bio skroz da kazem zadovoljan, i u splitu i odma puna doza.Ostane korova pa mozes da se slikas.U nikosulfuron nikad nisam imao poverenja. Samo dvaput sam ga koristio pre mnogo godina i corak! Radi sa equipom u split aplikakaciji i bices miran. Bitno je ipak sve odraditi na vreme, ako preraste sirak onda se desava da samo jedno vreme stagnira a posle opet krene.