Cena psenice rod 2014.g

Čisto da se nadovežem na temu cene pšenice... Cena pšenice u našem regionu kao i u čitavoj Vojvodini se kreće oko 18 dinara sa PDV-om, ovo se odnosi na
pšenicu koja je već predata u skladišta i odprilike svi tako plaćaju . E sad berza je nešto drugo. Na berzi cena je nešto veća i kreće se od 16,3 -do -18, 2 naravno plus PDV.
Tu se sada gleda i kvalitet i kvantitet i naravno da li je sa prevozom ili ne. Što se tiče cene u narednom periodu, moje mišljenje je da će ići na gore a i na osnovu podataka
ponude i potražnje , ali u skorije vreme ,bar dok ne prođe žetva kukuruza neće biti većih promena u ceni.Čisto da napomenem radim u kompaniji za preradu pšenice u sirovinskom
sektoru , tako da mi je ovo osnovna delatnost!!!
POZZ...

Zasavica,Dali ce uopste da poraste cena na carobnih 20 din do nove godine?
Vidi drug prvo pitanje , Da li je sa PDV -om ili bez? drugo zavisi i od kvaliteta pšenice a ima i još jedna bitna stvar kurs eura?
Šta ti vredi ako bude i cena 20 din. ako euro skoči, ali hajde da ti ublažim razmišljanje ... Moje mišljenje ja da biće oko 20 din...!!!
Reci ti meni koji je kod tebe najbliži Mlin u okolini?

Sa PDV me zanima.
Najblizi mlin je Kovacevic-Lipolist,zatim Brajic-Slepcevic,Duvaniste....

Sad mogu da izvucem 19 din sa PDV.
Cekam jos a ovi moji u selu koji imaju na lageru takodje nece davati dok ne pregura 20din.

Pa ako ti je pšenica u tvom skladištu onda je polako možeš ponuditi preko berze po ceni od 18,60 +PDV i to ti je to.
javiće se već neko ili još malo sačekaj! A ja mislim da će cena biti najveća negde u Martu , Aprilu. Nema je puno
na tržištu. Sada poljoprivrednicima trebaju novci za branje , oranje ,sejanje , repromaterijal pa će je pustati oni što moraju
e kad dođe i prođe zima , pa ko izdrži biće:ideja:!!! Neznam koliko si upućen ali prošle godine je za 20% manje zasejano , pa je prinos bio
manji od očekivanog za 25 % , kvalitet je dosta loš ...sve će to da se odrazi na cenu, a ide i za izvoz u Bosnu svakodnevno i to
ono što valja. Ja da se pitam ja je ne bi prodavao još ,ako ne moraš...
Mislim da sam preterao sa izlaganjem :haha:...
POZDRAV !!!

Meni licno nije zapelo,mogu da je drzim do marta-aprila,ali cu je najverovatnije dati u januaru,februaru.Psenica je u sopstvenom skladistu.

Meni licno nije zapelo,mogu da je drzim do marta-aprila,ali cu je najverovatnije dati u januaru,februaru.Psenica je u sopstvenom skladistu.
Lepo si to zamislio u januaru , samo niko je tada ne kupuje pogotovo ako zaveje , tada i potražnja stagnira!Čim se vreme prolepša posle zime , onda svi kreću
u kupovinu pšenice a Januar , Februar, to su mrtvi meseci !

Kod mene u Zajecaru cena je 17 dinara i manje pa svi cekamo vecu cenu, al kad ce biti kod nas to se ne zna a i tih 17 dinara je dobro ali da odmah plate a ne za 2 do 3 meseca.

Pre 2-3 dana cale prodao jedan deo zita cena 17,5 koliko je bila i na otkupu, rekose mu da do Bozica verovatno nece ici cena gore, e sad...

24y6686.jpg

Nazad
Vrh