Cena psenice rod 2014.g

E sad moram nesto napisati,zbog takvih kao ti i jeste losa cena,kako te nije sramota da sad pises da si dao psenicu za te pare,kad su mene banovali zbog te cene ti se kleo ovde da banda nece videti zrno tvoje psenice i da cekas cenu i da svi treba da cuvaju da nakupci i mlinari ostanu bez zita,a prvi si potrcao da das za malu paru.Mislim da je bolje cutati a ne bezveze zaludjivati posten svet koji ovo cita i sad ti se smeje.::lose::::lose::
Ja bi te banovao jos jednom zbog ovakvog pisanja,koji si ti faktor da nekom odredjujes sta ce da radi ili ne.Covek je napisao trenutnu cenu koja je,ako ti se nesvidja preskoci post i dovidjenja.

Danas zvao ove mrtvake iz Mitsides point,i dalje nemaju konačnu cenu pšenice,a prošlo mesec dana od žetve.

Danas predao i ja svoju psenicu po cijeni od 350 KM po toni + 50 KM premija od drzave.Dok sam bio na silosu za nekih pola sata je u krug silosa uslo vise od 10 sljepera psenice, kamioni su registrovani na table iz Loznice.Posto mi je deda radio pre na tom silosu njegove kolege su nam rekle da je ova cijena jos 3 dana a od 15 augusta drasticno smanjuju cijenu jer kako oni kazu uvezli su psenicu pa im ova nasa i nije toliko potrebna.

Jako je tesko nekome dati savet u vezi prodaje. Cena je najbolja onda kada ti trebaju novci. Iskreno ne vidim da bi cena u narednih 20 dana mogla drasticno da oscilira sa trenutne. Iskreno ni nakon toga ne vidim mogucnost da ce ici gore cena,sto zbog trenutne cene kukuruza, sto zbog povoljnih vremenskih uslova za kukuruz ,vec sada bi mogli da kazemo da ce potencijalni prinosi kukuruza biti jedni od najvecih u poslednjih 10 godina. Treba imati u vidu da dinar slabi u odnosu na euro ,kao i da se ocekuje poskupljenje MAP-a .

Evro pobegao ,djubrivo poskupelo , a cena stagnirala u odnosu na proslo trgovanje za 30 para .

mk podigao cenu sa sramotnih 16din na 17.50din... Kakva su vam predvidjanja za cenu ?

Sad sam bio do mk ,cena nije 17.5 vec u zavisnosti od kolicine toliko placaju.. Ali s vrti tu oko 17din sa pdv

Poslednja izmena:
Kod nas na silosu-mlinu 18 din i pare odmah.Hektolitar,vlaga,sorta i ostalo ih ne zanima,samo da vizuelno podseca na psenicu:osmeh:

Danas otisao da obracunamo suncokret, i pitao sam i za psenicu kazu 17 din.. Popricao sa par ljudi tu u firmi i kazu da ce da secekaju da se zavrsi zetva suncokreta pa ce da vide sta dalje..

Nazad
Vrh